Gradovi

Pavlović: Duraković pokazao da ne poštuje zakone Srpske

Pavlović: Duraković pokazao da ne poštuje zakone Srpske
Pavlović: Duraković pokazao da ne poštuje zakone Srpske

SREBRENICA - Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović osudio je postupak načelnika ove opštine Ćamila Durakovića koji je omogućio zaposlenima u opštinskoj administraciji i ustanovama, "koji 25. novembar doživljavaju kao praznik", da danas koriste slobodan dan.

"Načelnik opštine je time pokazao da ne poštuje zakone Republike Srpske, a ni BiH, jer na nivou države ne postoji zakon koji današnji dan definiše kao državni praznik", rekao je Pavlović.

On je osudio i Srbe zaposlene u opštinskoj administarciji koji danas nisu došli na posao i istakao da će tražiti da reaguju inspekcijske službe i utvrde, te sankcionišu one koji krše zakone i izostaju sa posla, kao i način plaćanja dnevnica za današnji nerad.

Većina zaposlenih u opštinskoj administraciji u Srebrenici danas ne radi jer su iskoristili odobrenje načelnika opštine da slobodan dan mogu uzeti svi za koje je 25. novembar praznik.

Većina zaposlenih u opštinskoj administraciji u Srebrenici, među kojima ima i Srba, danas nije došla na posao, jer su iskoristili odobrenje načelnika opštine da slobodan dan mogu koristiti svi za koje je 25. novembar praznik.

Duraković nije proglasio neradni dan u opštini, ustanovama i firmama čiji je opština osnivač, što su radili njegovi prethodnici na čelu ove lokalne zajednice u prošloj deceniji.

Zvanično je danas radni dan u ovoj opštini i njenim ustanovama i pružaju usluge građanima, jer jedan broj zaposlenih radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije