Gradovi

Po 300 KM najboljim učenicima i studentima

Po 300 KM najboljim učenicima i studentima
Foto: Srna | Po 300 KM najboljim učenicima i studentima

NOVI GRAD - Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača uručio je danas po 300 KM najboljim učenicima i studentu, a priznanja će im biti uručena na svečanoj akademiji povodom Dana opštine - Petrovdana.

Drljača je na prijemu upriličenom za one koji su obrazovanju postigli izuzetne rezultate rekao da je ovo poseban dan.

"Ovi mladi ljudi su pokazali da se upornim i savjesnim radom mogu postići izvanredni rezultati. Važno nam je da ih podržimo i očekujemo da će njihovo mjesto boravka u budućnosti biti Novi Grad jer bez mladih nema napretka", rekao je Drljača, prenosi Srna.

Nagradu je dobio Nenad Marinković student generacije na studijskom programu Engleski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu koji je studiranje završio sa prosjekom 10.00.

Nagrađeni su i učenici generacije Jovana Novaković iz Osnovne škole (OŠ) "Vuk Karadžić", Damjan Railić iz OŠ "Branko Ćopić", Amna Arapović iz OŠ "Sveti Sava", Milica Blagojević iz OŠ "Dragan Vujanović", Lea Maran iz Gimnazije "Petar Kočić" i Lana Odžić iz Srednjoškolskog centra "Đuro Radmanović".

Među nagrađenima su i Krstina Čulić, koja je završila osnovno obrazovanje za osam školskih godina što je prvi slučaj završavanja osnovne škole u kraćem vremenu od propisanog u Osnovnoj školi "Sveti Sava", te Milan Rodić, koji je završio sedmi razred u OŠ "Branko Ćopić" a pobjednik je republičkog takmičenja iz srpskog jezika.

Krstini Čulić stipendiju je obezbijedila Fondacija za porodicu, a Milanu Rodiću bratska opština Bač.

Na bilbordu u glavnoj ulici u Novom Gradu od juče su, uz natpis "Ponos Novog Grada" istaknute njihove fotografije sa imenima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije