Gradovi

Pobjednici takmičenja "Nauči se, čovječe" opremaju kabinet

Pobjednici takmičenja "Nauči se, čovječe" opremaju kabinet
Foto: N.N. | Pobjednici takmičenja "Nauči se, čovječe" opremaju kabinet

DOBOJ - Ivana Ilić, David Lukić, Oliver Đurđević i Ivan Đurđević, učenici Osnovne škole "Sveti Sava" u Doboju, pobjednici takmičenja "Nauči se, čovječe", tokom raspusta će odlučiti koji školski kabinet će biti opremljen sredstvima koja su kao šampioni osvojili od predsjednice RS Željke Cvijanović.

Svoje utiske sa finala sumirali su na prijemu koji je u petak za njih organizovan u prostorijama škole, a nisu izostali ni prigodni poklon bonovi.

Svoje utiske sa finala sumirali su na prijemu koji je u petak za njih organizovan u prostorijama škole, a nisu izostali ni prigodni poklon bonovi.

"Sjećam se da sam čitala i nisam bila sigurna između dva odgovora, ali eto uspjela sam da shvatim koji je bio tačan... Najteži su bili trenuci kada dobijemo pitanje, pa nismo sigurni da li je tačno ili nije, ali sistem eliminacije uvijek se može tačno odgovoriti", priznala je kapiten ekipe Ivana Ilić, učenica devetog razreda, te dodala da su joj tokom takmičenja najlakša bila pitanja iz geografije, dok je opšta kultura išla malo teže.

"Prije snimanje sam imao tremu, ali kada je krenula igra i snimanje uživio sam se, nisam imao tremu, nestala je... Spremali smo se mjesec dana, svako je učio pojedinačno, onda se nađemo, pa zajedno to pređemo, igramo igricu da vidimo šta znamo, a šta ne znamo i sve zajedno ponavljamo", priča David Lukić, đak osmog razreda.

Osim Davida i Ivane, te Olivera i Ivana koji su se takmičili u znanju u timu škole je bio i plesni par Luka Govedarica i Sara Đurić, a svi oni si odabrani među nekoliko stotina đaka "Svetog Save".

"U razgovoru sa nastavnicima izdvojili smo učenike koji su odlični, pa smo napravili uži krug, njih pripremali i naprosto izdvojili su se oni najbolji... Meni lično, najteže je bilo gledati njih dok odgovaraju na ta pitanja, dok gledam njihove izraze lica, poznajem ih jer im predajem i znam i kada su sigurni, i kada nisu sigurni. A sve ostalo što se tiče znanja, učenja, savladavanja tih vještina igre, oni su spretni u tome, oni to znaju, i to nije problem", rekla je Dajana Turuntaš, nastavnica tehničkog obrazovanja i informatike. 

Osim opremanja kabineta po njihovom izboru, učenici su za svoju školu osvojili i opremanje informatičkog kabineta u vrijednosti 20.000 KM, te sportskog poligona za nastavu fizičkog vaspitanja.

"Mi smo mnogo više dobili na drugom polju jer su naši učenici u pravom svjetlu prezentovali našu školu, pokazali su da je obrazovanje još uvijek na cijeni", navela je Radmila Dakić, direktorka OŠ "Sveti Sava".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije