Gradovi

Počela "Zima u Tuzli" uz brojne sadržaje

Počela "Zima u Tuzli" uz brojne sadržaje
Foto: Nezavisne novine | Počela "Zima u Tuzli" uz brojne sadržaje

U Tuzli je sinoć počela Manifestacija "Zima u Tuzli" koja otvorena koncertom Ilme Karahmet.

Narednih mjesec dana, posjetitelji će imati priliku uživati u brojnim dnevnim i noćnim sadržajima. 

Obrtnicima sa područja Tuzle je omogućeno korištenje 20 mobilnih kućica na Trgu slobode. I ove godine svoje proizvode izlaže Dajana Hrustić.

"Na mom štandu možete pronaći halvu, slatkiše, paketiće za djecu, različite igrače. Dođite, posjetite nas i pogledajte sami", kazala je Dajana. 

Ona je jedan od devet obrtnika koji će se predstaviti posjetiteljima kao i 11 ugostitelja.

"Jako puno obrtnika su registrovani tako da nemaju poslovne prostore, nego to rade u svojim domovimaa. Ovo im je prilika da predstave građanstvu Tuzle i šire, šta rade, kako rade, da su vrijedni i da se mogu pokazati kao značajan dio privrede", smatra Slađana Jovičić, sekretar Udruženja obrtnika grada Tuzle.

Muzičke zvjezde i lokalni bendovi zaduženi su za zabavni program.Osim koncerta Ilme Karahmet, planirano je još 17 večeri sa muzičko-zabavnim programom, kao i četiri vikenda posvećena najmlađima. 

"U toku perioda od 30 dana imat ćemo veoma kvalitetan zabavni program koji će uljepšati ove zimske dane i noći našim sugrađanima,a našim mladima poboljšati i obogatiti kvalitet života u ovom zimskom periodu", izjavio je Zijad Lugavić, v.d. Gradonačelnika Tuzle.

Ova manifestacija, osim što je šansa za privrednike i njihovo ekonomsko ojačavanje, ona ima posebnu trusitičku komponentu jer decmabr je mjesec praznika, posjeta dijaspore i turista.

"Drago nam je zaista da smo mi kao Turistička zajednica postali sve vidljiviji i prepoznatljiviji, kao neko ko kreira turističku ponudu grada Tuzle, ali ne sami, već uvijek u partnerstvu sa našim obrtnicima, privrednicima, starim i tardicionalnim zanatima, našim gradskim resornim službama i javnim i komunalnim preduzećima koji su naši partneri u organizaciji", rekla je Amra Jaganjac direktorica Turističke zajednice Grada Tuzle.

U sklopu "Zime u Tuzli", planiran je i javni doček Nove godine uz Zabranjeno pušenje, sa kojima će binu dijeliti i Adi Šoše i tuzlanski bend Big Brothers. Dan poslije, posjetitelje zabavlja Amel Ćurić i još dva benda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije