Gradovi

Počela elektronska pozajmica knjiga

Počela elektronska pozajmica knjiga
Foto: N.N. | Počela elektronska pozajmica knjiga

TREBINJE - Trebinjska Narodna biblioteka je među prvim ustanovama ovog tipa u Republici Srpskoj koja je počela sa elektronskom pozajmicom knjiga, što će korisnicima omogućiti da lakše, brže i jednostavnije dođu do željene literature.

Prelaskom na elektronsku pozajmicu korisnici će jednim klikom na svojim računarima, u svakom trenutku, imati uvid u bibliotečki fond, da li se željena knjiga nalazi u fondu, da li je na raspolaganju i, ukoliko nije, kada će biti dostupna, a imaće i mogućnost rezervacije.

Knjižničar Mirela Ćuk istakla je da će korisnici biti blagovremeno informisani o isteku pozajmice, a moći će i da je produže.

"Stare članske karte biće zamijenjene elektronskim. Na ovaj način biće olakšano i bibliotekarima, jer više neće biti kartica knjiga, kartica čitalaca, upisivanja datuma uzimanja, vraćanja, potpisivanja. Dovoljno je da korisnik sa sobom ponese člansku karticu i da izabere knjige", navela je Ćuk.

Narodna biblioteka kupila je neophodnu opremu za elektronsku pozajmicu tako da su se stekli svi uslovi za novi način rada.

Sa unosom knjiga u katalog počelo se u 2015. godini i već je ubačen skoro cijeli fond.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije