Gradovi

Počela isplata podrške za novorođenčad i subvencije za vrtiće

Počela isplata podrške za novorođenčad i subvencije za vrtiće
Foto: Arhiva | Počela isplata podrške za novorođenčad i subvencije za vrtiće

BIJELJINA - Gradska uprava Bijeljina počela je isplatu mjesečnih subvencija za djecu koja pohađaju privatne vrtiće, kao i finansijsku podršku roditeljima novorođenčadi, saopšteno je iz Gradske uprave.

Do sada su isplaćena sredstva za 48 porodica koje su dobile prinovu, a za 329 djece iz tri vrtića u ukupnom iznosu od 20.500 KM.

"U narednim danima uslijediće isplata subvencija i za preostale vrtićke mališane, u skladu sa dostavom dokumentacije. Ukupno je za subvencije prijavljeno oko hiljadu djece iz privatnih predškolskih ustanova. U planu je da se za subvencionisanje njihovog boravka u vrtićima izdvoji 130.000 KM, kao i 100.000 KM za roditelje novorođenčadi", navodi se u saopštenju.

Iz gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti poručuju da sva djeca treba da imaju što ravnopravniji položaj, bilo da pohađaju privatne ili državne vrtiće.

"Isplata subvencija za svu vrtićku djecu biće završena u roku od nekoliko dana. Još jednom zahvaljujemo roditeljima i vrtićima za saradnju, a isplata podrške roditeljima beba vrši se u skladu sa dostavom zahtjeva", navode u ovom odjeljenju.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović će u narednom periodu nastaviti s posjetama predškolskim ustanovama da bi bile razmotrene mogućnosti za unapređenje saradnje, a naredni vrtić koji će posjetiti je "Štrumfovgrad".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije