Gradovi

Počela izgradnja rezervoara vrijednog 2.750.000 KM

Počela izgradnja rezervoara vrijednog 2.750.000 KM
Foto: Srna | Počela izgradnja rezervoara vrijednog 2.750.000 KM

TREBINJE - Preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici" finansiraće sa 2.750.000 KM izgradnju novog rezervoara "Vrelo oko" u Trebinju kapaciteta 2.500 metara kubnih vode koji će doprinijeti stabilnosti vodosnabdijevanja na području grada.

Šef Službe nadzora "Hidroelektrana na Trebišnjici" Vedran Furtula rekao je da će u prvoj fazi biti izgrađena jedna vodna komora i zatvaračnica sa cjelokupnom hidromehaničkom opremom.

On je dodao da su pripremni radovi u toku i da je predviđeno da rezervoar bude građen u dvije faze.

"Biće izvršena i potpuna rekonstrukcija pumpne stanice, u sklopu koje će biti zamijenjena kompletna hidromehanička oprema i ugrađena jedna pumpa kapaciteta 185 litara u sekundi. Planiran je i novi hlorinator za hlorisanje vode i potpuna automatizacija objekta", rekao je Furtula.

On je istakao da će novi rezervoar imati ulogu primarnog taložnika vode.

"Posljednje padavine u gradu izavale su veliko zamućenje vode. Izgradnjom novog rezervoara popraviće se kvalitet vode i znatno smanjiti nivo zamućenja", rekao je Furtula.

Inženjer Branko Dangubić rekao je da su u toku obimni zemljani radovi.

"Trenutno skidamo površinski sloj zemlje i vršimo pripreme za miniranje. U sklopu ovih radova treba da izmjestimo i put za selo Ruđin Do", dodao je Dangubić.

Rok za završetak radova je 455 dana. "Hidroelektrane na Trebišnjici" trenutno finansiraju brojne kapitalne infrastrukturne projekte na području grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije