Gradovi

Počela obnova ljetnog kina u Trebinju

Počela obnova ljetnog kina u Trebinju
Foto: Vesna Duka | Počela obnova ljetnog kina u Trebinju

TREBINJE - U Starom gradu u Trebinju počela je obnova nekadašnjeg ljetnog kina, koje je do rata bilo kultno sastajalište mladih.

Inicijativu za ponovno pokretanje rada ljetnog kina pokrenuli su brojni građani Trebinja, kojima se, prema riječima načelnice Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje grada Trebinja Slađane Skočajić, izašlo u susret ozbiljnim pristupom revitalizacije prostora.

Skočajićeva objašnjava da su privedeni kraju veoma zahtjevni radovi na raščišćavanju terena od naslaga šuta, otpada i divljeg rastinja, a istovremeno su tekli radovi na izradi projektnih zahtjeva kako bi se obezbijedila i potrebna oprema.

"Jedan od njih već je dobio zeleno svjetlo. Obezbijedićemo novi projektor za ljetno kino, kao i stolice koje će biti primjerene prostoru. Sljedeći projekat koji se planira, a za koji pozivamo i sve ljudi koji imaju ideju da nam pomognu, jeste postavljanje tende, s tim da se ona podiže i spušta i da ne narušava izgled prostora. Takođe, za ovaj objekat moramo dobiti i saglasnost Republičkog zavoda za zaštitu spomenika", pojasnila je Skočajićeva.

Ona je napomenula da ovaj prostor, nakon obnove, neće više biti samo ljetno kino, već multifunkcionalna scena na otvorenom, na kojoj će moći da se organizuju različiti programi iz kulture.

Trebinje će na taj način, po završetku ovih radova, na atraktivnoj lokaciji uz zidine Kastela dobiti još jednu pozoricu na otvorenom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije