Gradovi

Počela podjela 40.000 LED sijalica

Počela podjela 40.000 LED sijalica
Foto: N.N. | Počela podjela 40.000 LED sijalica

TUZLA - "Caritas" Švajcarske, Centar za ekologiju i energiju Tuzla te gradovi i općine Tuzla, Kalesija, Lukavac, Živinice, Banovići i Gračanica, u periodu od 17. avgusta do 18. septembra organiziraju savjetovanje i anketiranje 10.000 domaćinstava te podjelu 10.000 LED sijalica, a cilj je podstaknuti građane da smanje potrošnju energije.

Prilikom savjetovanja, svako domaćinstvo dobija EE paket, odnosno, četiri LED sijalice, edukativni kalendar i vodič za uštedu energije. Savjetovanje i anketiranje domaćinstava rade energetski savjetnici, educirani učenici tehničkih škola i studenti iz pomenutih gradova i općina, a u saradnji sa mjesnim zajednicama.

"Za domaćinstva koja će biti anketirana ključno je da imaju sve račune za električnu energiju i grijanje u periodu avgust 2019 - juli 2020, jer je to potrebno za istraživanje o potrošnji energije i utvrđivanju ušteda nakon savjetovanja, koje su dio aktivnosti projekta 'Inovacije u EE i OIE za bolje prilagođavanje klimatskim promjenama i smanjenje siromaštva'", pojasnili su iz Centra za ekologiju i energiju Tuzla.

Prva faza savjetovanja već je počela u Tuzli, Kalesiji i Lukavcu, a narednih dana nastavlja se u Banovićima, Živinicama i Gračanici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije