Gradovi

Počela proljećna akcija uređenja grada

Počela proljećna akcija uređenja grada
Foto: Srna | Počela proljećna akcija uređenja grada

GRADIŠKA - Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić zasadio je danas listopadno drvo ginko biloba na zelenoj površini u Vidovdanskoj ulici, čime je na simboličan način ozvaničio početak proljećnog uređenja grada.

Početku akcije prisustvovali su predstavnici gradske uprave i javnih preduzeća i ustanova, učenici osnovnih i srednjih škola, te djeca iz predškolske ustanove "Lepa Radić", koja su zasadila cvijeće.

Adžić je rekao da je cilj akcije da Gradiška bude lijep i uređen grad, sa što više zelenih površina i drvoreda.

"Cilj nam je da putnici namjernici koji prođu kroz naš grad ponesu najljepše uspomene, a s druge strane da stvorimo uslove da naši građani mogu da prošetaju zelenim površinama, uređenim i čistim gradom i da uživaju u istom", istakao je Adžić.

On je naveo da će grad nastaviti sa ulaganjem u infrastrukturno opremanje zelenih površina, podsjećajući da je prošle godine uređen prostor oko mosta, gdje je izgrađeno igralište za djecu i postavljena šahovska tabla za penzionere.

Direktor Komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" Gradiška Željko Bilbija istakao je da su aktivnosti na uređenju grada počele još u prošlom mjesecu i da su na gradskom keju zasadili niske trajnice i ofarbali klupe, uredili park kod autobuske stanice, kao i prostor kod Veterinarske stanice u Novoj Topoli.

"U gradskom parku zasađene su sadnice japanske trešnje, a na nekoliko mjesta na području grada sanirane divlje deponije. Kontejneri za odlaganje kabastog otpada biće postavljeni na tri lokacije u gradu, dok će preduzeće `Grin tank` biti zaduženo za prikupljanje elektronskog otpada", dodao je Bilbija.

Direktor preduzeća "Grin tank" Mladen Tešević rekao je svake godine učestvuju u proljećnoj akciji uređenja grada tako što zbrinjavaju elektronski otpad.

U okviru ove akcije, koja će trajati do 24. aprila, predviđeno je prikupljanje sitnog i kabastog otpada, pranje ulica, obilježavanje horizontalne i vertikalne signalizacije, krpljenje udarnih rupa i uređenje zelenih površina.

U akciju su uključeni Odjeljenje za prostorno uređenje i građenje, Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i Komunalna policije Gradske uprave grada Gradiška, komunalno preduzeće "Gradska čistoća", gradske osnovne i srednje škole, vrtić "Lepa Radić", preduzeće "Grin tank" i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije