Gradovi

Počela rekonstrukcija zgrade Dječjeg dispanzera

Počela rekonstrukcija zgrade Dječjeg dispanzera
Foto: Vesna Duka | Počela rekonstrukcija zgrade Dječjeg dispanzera

TREBINJE - U Trebinju je počela rekonstrukcija prostorija Dječjeg dispanzera i Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Trebinje koji djeluju u jednom objektu i u prvoj je fazi urađena zamjena vanjskih otvora.

Radi se o objektu koji je star više od stotinu godina i pod zaštitom je države, zbog čega je, kako kaže Maja Mićunović, direktorica Doma zdravlja Trebinje, rekonstrukcija i specifičnija.

"Ovu rekonstrukciju objekta morali smo da uskladimo sa svim propisima koji se moraju ispoštovati prilikom adaptacije ovakvih objekata, pa se postepeno rješavaju problemi  dotrajalosti zgrade, otvora, pa preko stolarije koja je u objektu", kaže Mićunović, napominjući da je zamjena otvora koja decenijama nije rađena bila najveći problem, te da je zamijenjen jedan dio, a planirana je zamjena i ostatka vanjske stolarije, kao i promjena unutrašnje.

Kaže da sve finansiraju sopstvenim sredstvima, pa će se raditi u skladu sa finansijskom situacijom, apelujući da bi im dobro došla i donacija kojom bi riješili osnovne probleme.

Mićunovićeva je podsjetila da je prošle godine kompletno renovirana Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu.

"Ona je kompletno renovirana, opremljena, nabavljena je nova stomatološka stolica, koja je zamijenila staru iz 1987. godine", navela je ona, podsjetivši da je nedavno otvorena i nova ambulanta u školi "Sveti Vasilije Ostroški" u naselju Gorica.

"Imamo dosta pacijenata, drago nam je da djeca vode računa o zdravlju usta i zuba", istakla je direktorica Doma zdravlja Trebinja.

Urađeni su i neophodni radovi u Službi hitne medicinske pomoći, zamijenjena je dotrajala oprema, a rekonstruisan je i Centar za bazičnu rehabilitaciju u zajednici, te prostorije porodične medicine.

Uskoro će biti raspisan tender za izvođenje radova na rekonstrukciji eksterijera glavne zgrade Doma zdravlja, koji će biti finansirani iz gradskog budžeta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije