Gradovi

Počela sanacija krova boračke zgrade u Tukovima

Počela sanacija krova boračke zgrade u Tukovima
Foto: N.N. | Počela sanacija krova boračke zgrade u Tukovima

PRIJEDOR - U prijedorskom naselju Tukovi danas je počela sanacija krova na jednoj od šest zgrada gdje žive uglavnom izbjegla i raseljena lica i porodice boračkih kategorija, ukupne vrijednosti radova oko 26.000 KM.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da su ovi objekti građeni u skladu sa tadašnjim mogućnostima izvođača i u kritičnom periodu raspuštanja kolektivnih centara i iseljavanja iz stanova gdje su živjele izbjegli, povratnici i boračke kategorije.

Nakon dvadesetak godina, kaže on, krovna konstrukcija prokišnjava, te u stanovima prijeti i opasnost od požara u dodiru vode i elektroinstalacija.

"Ovi objekti su u miješanom vlasništvu, Ministarstva za izbjegla i raseljena lica, Ministarstva za boračko-invalidsku zaštitu i grada Prijedora, a zbog hitnosti situacije grad se opredijelio da najkritičniji objekat interventno prekrijemo", rekao je Đaković novinarima i dodao da je vrijednost radova oko 26.000 KM.

On je napomenuo da je postignut dogovor da Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica riješi krovnu konstrukciju u objektu u Ljubiji iste namjene i sa istim problemom prokišnjavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije