Gradovi

Pratite nas na Google news

Počela sanacija osnovne škole u Maslovarama

Počela sanacija osnovne škole u Maslovarama
Foto: Srna | Počela sanacija osnovne škole u Maslovarama
Srna

KOTOR VAROŠ - Zamjenom vanjske stolarije počela je sanacija zgrade Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" u Maslovarama, u opštini Kotor Varoš.

Riječ je o projektu vrijednom 200.000 KM, a sredstva je obezbijedila Vlada Republike Srpske.

Dragana Đukić, direktor Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš", istakla je da je zamjena stolarije i krova bila neophodna radi uštede u troškovima grijanja.

"Osim nastavnog procesa, morali smo voditi brigu i o zdravlju učenika, a dotrajala stolarija i oštećeni prozori nisu mogli zadržati toplotu u zimskim mjesecima. Nakon završetka radova, znatno ćemo smanjiti utrošak energije i stvoriti normalne uslove za rad", rekla je Đukićeva.

Ona je zahvalila Vladi Republike Srpske jer je prepoznala značaj ove ustanove, koja je sagrađena početkom osamdesetih godina prošlog vijeka i neophodna joj je temeljna rekonstrukcija za normalno održavanje nastave.

"Zamjena krova i spoljašnje stolarije neće uticati na održavanje nastavnog procesa za 261 učenika i njihove nastavnike", dodala je Đukićeva.

Izvođač radova je preduzeće "Džena" iz Gradačca, a ukoliko vremenske prilike dozvole planirano je da radovi budu završeni krajem maja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije