Gradovi

Počeli "Dani Vojvodine u Trebinju"

Počeli "Dani Vojvodine u Trebinju"
Foto: N.N. | Počeli "Dani Vojvodine u Trebinju"

TREBINJE - Dvodnevna manifestacija "Dani Vojvodine u Trebinju" čiji je cilj predstavljanje turističke ponude Vojvodine upravi, privredi i stanovništvu počela je u ovom gradu.

Dvodnevna manifestacija će, kako je rekao predsjednik Skupštine Trebinja Dragoslav Banjak, biti održana zahvaljujući angažmanu turističkih organizacija Vojvodine, Republike Srpske i Trebinja, ali i pokrajinske vlade i Privredne komore RS.

"Na ovaj će se način jačati i turizam, ali i tradicionalne veze između Hercegovine i Vojvodine", naglasio je Banjak.

Napominjući da je ova saradnja na obostranu korist dvaju privreda, predsjednik Privredne komore RS Borko Đurić je istakao da dobra politička saradnja daje i dobre ekonomske rezeultate, ali i međukomorsku saradnju Vojvodine i RS.

"S obzirom da mi nemamo mogućnosti da se u industrijskoj proizvodnji nosimo sa velikim sistemima, naša je velika mogućnost da iskoristimo ono što nam je Bog dao, a ljudska ruka izgradila, da iskoristimo ono što su nam preci ostavili i mi dogradili, i to na obostranu korist, pri čemu koristimo i zavičajne veze", istakao je Đurić.

Zajedničke veze i porijeklo velikog broja Vojvođana iz RS pomenula je i Nada Jovanović, direktorka Turističke organizacije RS, naglasivši kako je to komparativna prednost.

"Shvatili smo da integrisani možemo napraviti jedinstven turistički proizvod, koji će turisti sa dalekih tržiša itekako prihvatiti, pa će turisti sa predivne Jahorine i planinskog ambijenta moći da dođu na Salaš 37, u jedan potpuno drugačiji ambijent", kazala je Jovanovićeva, podsjetivši da su se dvije turističke organizacije i ranije zajednički predstavljale i nepretano sarađuju.

O saradnji je govorio i direktor Turističke organizacije Trebinja Marko Radić koji je podsjetio da su na prvom mjestu u Trebinju uvijek turisti iz Srbije i da su itekako dobrodošli.

Podsjećajući na Protokol o kreiranju zajedničkih turističkih proizvoda RS i Vojvodine, koji je potpisan u Bijeljini, direktorica Tursitičke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović je kazala da je ovo samo nastavak saradnje.

"Mi ćemo tokom ovih dana uporediti zajedničke turističke proizvode, gastro i etno ponudu, ali i kulturnoistorijska dobra, koja se turistima iz dalekih zemalja može zajednički ponuditi", kazala je Pavlovićeva.

Podsekretar u pokrajinskom Sekretarijatu za regionalni razvoj i međuregionalnu sardnju Vojvodine Nebojša Vujinović je kazao da će Dani Vojvodine Hercegovini predstaviti sve svoje potencijale.

"Sa ovakvim delovanjem području turizma, a sutra i na području kulture, privrede, sporta i svakog drugog vida razvoja samo se intenzivira naša ionako dobra saradnja, a onaj formalni sporazum prelazi u praksu, u kojoj je turizam veliki izvozni brend", kazao je on.

U okviru manifestacije su se na štandovima u Dučićevoj ulici u Trebinju predstavile  turističke organizacije nekoliko gradova i opština iz Vojvodine, kao i vinari i pružaoci usluga iz oblasti turizma iz Vojvodine...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije