Gradovi

Počeli radovi na centralnoj gradskoj raskrsnici u Trebinju

Počeli radovi na centralnoj gradskoj raskrsnici u Trebinju
Foto: Vesna Duka | Počeli radovi na centralnoj gradskoj raskrsnici u Trebinju

TREBINJE - Skidanjem semafora sa centralne gradske raskrsnice u Trebinju, gdje se ukrštaju putevi iz pravca Bileće, Ulice Kralja Petra Prvog Oslobodioca i Kamenog mosta, počele su pripreme za izgradnju kružnog toka, a cjelokupan projekat, vrijedan 150.000 maraka bez PDV-a, finansira grad Trebinje.

Spasoje Radović, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove grada Trebinja, kaže da već naredne sedmice preduzeće "Hercegovina putevi" ulazi u radove koji bi trebalo da traju najdalje do početka juna, odnosno početka turističke sezone, kako bi se saobraćaj odvijao što bezbjednije.

"Zvanično bi radovi na terenu trebali početi krajem sljedeće sedmice, a dužina radova će zavisiti od samog terena, odnosno od onoga što će 'Hercegovina puteve' dočekati kada se podigne asfaltni sloj, pa ako stanje bude zadovoljavajuće - to će skratiti rok izgradnje, a ako se budu trebali mijenjati slojevi koji su ispod asfalta, onda će trajati maksimalno trideset radnih dana, jer je naš cilj i prilikom planiranja bio da se sve okonča do početka turističke sezone", rekao je Radović.

On je najavio da se nakon rješavanja ove, prelazi na rekonstrukciju raskrsnice prema Gradskoj kapeli, gdje su planirane tri trake, ulaz i izlaz, kako bi se i na tom mjestu riješili problemi u saobraćaju koji trenutno postoje.

Na drugom kraju centralne gradske ulice - Kralja Petra Prvog Oslobodioca, takođe postoji usko grlo i raskrsnica koja će se, kako kaže Radović, pokušati riješiti rasterećenjem saobraćaja na ovom dijelu puta.

"Trenutno se završava ulica iza hipermarketa 'Bingo', koja će dio saobraćaja povući upravo za to naselje, a imamo još jedno mjesto, odnosno raskrsnicu kod Dječjeg dispanzera, gdje se već radi nastavak ulice ispod Srednjoškolskog centra, pa će se i tu napraviti jedan ulaz za putnički saobraćaj, kao i kod Palate pravde, da bi se i taj dio povezao sa tamošnjim novim naseljem, koje će onda imati više ulaza, a ne jednu kritičnu tačku kod dispanzera", kazao je Radović.

Na ovaj bi se način dobrim dijelom riješile saobraćajne gužve kroz centar grada, ali je, kako dodaje, konačno i najbolje rješenje izgradnja obilaznice oko grada, jer još uvijek kroz centar Trebinja prolaze i šleperi i kamioni, kao i druga teretna vozila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije