Gradovi

Počelo cvjetno jesenje ukrašavanje sarajevskih zelenih površina

Počelo cvjetno jesenje ukrašavanje sarajevskih zelenih površina
Foto: Foto FENA/KJKP Park Sarajevo | Počelo cvjetno jesenje ukrašavanje sarajevskih zelenih površina

Preduzeće Park počelo je jesenje cvjetno ukrašavanje sarajevskih zelenih površina.

Prošle sedmice na zelenoj površini u Malom parku u ulici Maršala Tita, preko puta zgrade Predsjedništva BiH uklonjeno je staro, ljetno cvijeće, a jutros je iz Parkovog rasadnika stigla isporuka novih sezonskih dvogodišnjih cvjetova.

Tokom ljeta u Parkovom rasadniku u Nedžarićima vrtlari i cvjećari iz sjemena su proizveli i uzgojili novo, dvogodišnje cvijeće kojim će od danas pa do oktobra urediti nekoliko lokacija u Kantonu Sarajevo.

Tradicionalno, prva i najveća, od 7.000 cvjetova je cvjetna gredica uz najfrekventniju saobraćajnicu i pješačku stazu u Malom parku, u centru grada. Vrtlari i cvjećari Parka grade danas ovu dekoraciju od krugova u nekoliko boja. Do kraja dana će biti gotova, a činiće je vrste kojima snijeg i niske temperature neće naštetiti.

U Parkovom rasadniku u Nedžarićima spremne su i nove isporuke cvijeća kojim će u narednim danima biti ukrašen prostor u ulicama Mula Mustafe Bašeskije, Obali Isa-bega Ishakovića, na rondou na Ilidži, ispred zgrade KSC-a u Vogošći i na drugim lokacijama koje opštine kandiduju.

Inače uređenje sarajevskih parkova i zelenih površina sezonskim cvijećem iz vlastite rasadničke proizvodnje aktivnosti su koje preduzeće Park radi dva puta godišnje, jednom jednogodišnjim na proljeće i drugi put u jesen dvogodišnjim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije