Gradovi

Počinje "Kestenijada 2019"

Počinje "Kestenijada 2019"
Foto: N.N. | Počinje "Kestenijada 2019"

KOSTAJNICA - U Kostajnici danas počinje turističko-privredno-kulturna manifestacija "Kestenijada 2019" kojom se ova lokalna zajednica promoviše kao područje bogato kvalitetnim kestenom.

Direktor opštinske Turističke organizacije Branka Kukrika rekla je Srni da je cilj ove tradicionalne manifestacije, koja se održava od 1998. godine i okuplja veliki broj građana, unapređenje turističke ponude Kostajnice, promovisanje opštine kao područja bogatog kestenom i afirmacija kestena kao zdravog, prirodnog proizvoda.

Ona je dodala da će "Kestenijada" i ove godine obilovati različitim sadržajima, od tradicionalnih do modernih, koji će Kostajnicu predstaviti kao gostoljubivu opštinu vedrih ljudi.

"Obilježavanje Kestenijade počeće u 18.30 časova otvaranjem etno-izložbe ženskih ručnih radova i izložbe radova učenika OŠ `Petar Mećava` i polaznika `Male pričaone`, a u 19.00 časova počinje predstava `Zakon o Guliveru` DIS pozorišta iz Banjaluke", navela je Kukrika.

Prema njenim riječima, za sutra u jutarnjim časovima u gradskom parku predviđena je joga vježba "Vježbanjem do zdravlja", ekološko-likovna radionica "Eko art mozaik" i likovna radionica učenika Srednjoškolskog centra Kostajnica, a tokom cijelog dana biće organizovana prodajna izložba suvenira, ručnih radova i meda.

Ona je najavila da će sutra biti održan i "Kestenbal" - kostimirani defile učenika OŠ "Petar Mećava" i polaznika Kluba za djecu "Kestenko" i "Male pričaone" sa početkom u 14.30 časova, te Veče ojkače i folklora koje je planirano za 19.00 časova.

Ona je dodala da je za nedjelju, 6. oktobra, posljednjeg dana "Kestenijade", od 12.00 časova u centru grada planirano takmičenje u kuvanju paprikaša "Kotlić Kestenijade" i izložba i degustacija tradicionalnih jela kostajničkog kraja i kolača od kestena, uz koncert Dubičkih tamburaša.

Trodnevni program obuhvata i pečenje i besplatnu degustaciju kestena, te ulični sajam knjiga.

Organizator "Kestenijade 2019" je Turistička organizacija opštine Kostajnica, a generalni pokrovitelj opština Kostajnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije