Gradovi

Počinje prvi "Pecka autdor festival"

Počinje prvi "Pecka autdor festival"
Foto: Ilustracija | Počinje prvi "Pecka autdor festival"

BANJALUKA - U selu Pecka kod Mrkonjić Grada danas će početi prvi "Pecka autdor festival" čiji je cilj promocija brdskog biciklizma, aktivnog života, zdravih navika i porodičnih okupljanja u prirodi.

Organizator festivala Borislav Marić rekao je da festival promoviše i prirodna bogatstva Pecke, te da je namijenjen svima koji žele sebi i svojoj porodici priuštiti cjelodnevni boravak u prirodi, uz učešće u raznovrsnim sportsko-rekreativnim aktivnostima.

Marić je dodao da će sutra biti održan Pecka XCM maraton, a u nedjelju, 27. maja, brojne aktivnosti prilagođene svim uzrastima u Danu za aktivnu porodicu.

"Pecka XCM maraton je sportski događaj koji okuplja rekreativce i mont-bajk profesionalce koji se takmiče za nacionalne i bodove Međunarodne biciklističke unije", rekao je Marić i dodao da će na festivalu biti otvoren "Zeleni market" i sajam biciklističke opreme.

Direktor trke Pecka XCM maraton Vladimir Kuvalja naglasio je da će se na ovom važnom sportskom događaju takmičiti mont-bajk biciklisti iz regiona u pokušaju da osvoje bodove koji će im pomoći da se približe ispunjavanju norme za LJetne olimpijske igre 2020. godine u Tokiju.

Na festivalu će nastupiti banjalučki muzičari, a u posjeti će biti i predstavnici Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjaluci, koji će pripremati tradiconalna kineska jela, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović izrazila je zadovoljstvo što Srpska dobija još jednu reprezentativnu manifestaciju koja čini vidljivijom republičke prirodne i turističke potencijale.

"Pecka autdor festival" biće realizovan uz podršku kompanije "M:tel", Turističke organizacije Republike Srpske, Turističke organizacije Banjaluka, opštine Mrkonjić Grad i brojnih sponzora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije