Gradovi

Počinje sanacija i izgradnja mostova u Srebrenici

Počinje sanacija i izgradnja mostova u Srebrenici
Foto: Srna | Počinje sanacija i izgradnja mostova u Srebrenici

SREBRENICA - U Srebrenici je počela sanacija mosta u naselju Plavi most, u okviru plana obnove oštećenih i izgradnje dva nova mosta preko rječice Križevice, saopšteno je iz kabineta načelnika ove opštine.

Plan obnove oštećenih mostova i potpornih zidova i izgradnje novih nije realizovan prošle godine zbog produžene tenderske procedure i nepovoljnih vremenskih uslova.

Opština Srebrenica i "Vode Srpske" potpisale su sporazum o sufinansiranju sanacije štete od poplava na mostovima i potpornim zidovima nastale 2014. i 2015. godine. Time će biti obuhvaćena sanacija četiri mosta preko Križevice i isti broj potpornih zidova uz ovu rječicu.

Osim toga, opština je obezbijedila 45.000 KM za izgradnju dva nova mosta preko te rječice u naselju Plavi most i selu Dugo Polje, kao i neophodnu dokumentaciju i dozvole.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da su sredstva obezbijeđena i da će dinamika radova na sanaciji i izgradnji ovih objekata zavisiti od vremenskih uslova, ali da će u prvoj polovini ove godine biti izgrađeni. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije