Gradovi

Podnijeta inicijativa za smjenu predsjednika prijedorske Skupštine

Podnijeta inicijativa za smjenu predsjednika prijedorske Skupštine
Foto: Srna (Arhiva) | Podnijeta inicijativa za smjenu predsjednika prijedorske Skupštine

PRIJEDOR - Odbornici skupštinske većine u Prijedoru podnijeli su inicijativu za smjenu aktuelnog predsjednika Skupštine grada Ajdina Mešića.

Kao razlog za smjenu Mešića navedeni su otežana saradnja između predsjednika Skupštine i skupštinske većine, čime su usporene aktivnosti i obaveze lokalnog parlamenta.

"Aktuelni predsjednik skupštine član je SDA koja više nije dio skupštinske većine, a u svim demokratskim parlamentima predsjednik skupštine mora da bude dio većine", rekao je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Dalibor Pavlović.

Odbornik PDP-a Dalibor Grabež smatra da je saradnja narušena na posljednjim zasjedanjima budući da SDA nije djelovala u skladu sa dogovorom sa skupštinskom većinom.

Ovu inicijativu podržalo je 16 odbornika - Samostalni klub odbornika, jedan samostalni odbornik i jedan odbornik SDS-a.

Aktuelni predsjednik Skupštine Ajdin Mešić kaže da je tokom proteklih deset mjeseci koliko je bio na čelu prijedorske skupštine imao korektnu saradnju sa svim odbornicima te da je nastojao da se u njenom radu poštuje i Poslovnik i Statut.

Na prvom ovogodišnjem skupštinskom zasjedanju, koje se očekuje krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca, trebalo bi da i ova tačka bude uvrštena u dnevni red, te će se o ovoj inicijativi izjasniti prijedorski odbornici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije