Gradovi

Pogledajte kako će izgledati moderni klinički centar u Trebinju

Pogledajte kako će izgledati moderni klinički centar u Trebinju
Foto: N.N. | Pogledajte kako će izgledati moderni klinički centar u Trebinju

TREBINJE- U Trebinju će se uskoro početi graditi univerzitetsko-klinički centar, površine preko 20.000 metara kvadratnih korisnog prostora, čije je idejno rješenje već urađeno i danas predstavljeno u ovom gradu.

U pitanju je moderno zdanje, sa najkvalitetnijom opremom, a podrazumijevaće komercijalni i nekomercijalni, kao i univerzitetski dio centra, u kome će se ubuće liječiti i stanovništvo istočne Herceogine, ali i svi oni iz regiona koji za to budu izrazili želju.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da će projekat uglavnom biti finansiran sredstvima Vlade RS koja će za njegovu izgradnju i opremanje izdvojiti 30 miliona maraka, dok je Gradska uprava uzela u obavezu da izradi projektnu dokumentaciju.

“Sam projekat će u toku gradnje pokazati da li je dovoljno ovoliko izdvojenih sredstva, za koja je sadašnja stručna procjena pokazala da hoće, jer imamo i određenu opremu koja je nabavljena u prethodnom period, a koja se može iskoristiti”, rekao je gradonačelnik Ćurić.

Napominjući da je već izrađeno idejno rješnje, nakon kojeg slijedi i izrada cjelokupnog zvaničnog projekta, on kaže da je Grad u te namjene već isplanirao budžetska sredstva, kako bi se što ranije izabrao izvođač da se krene sa radovima.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja Vedran Furtula je pojasnio da će ovo biti kapitalni projekat od ogromnog značaja za cijelu Hercegovinu, pa se ništa neće smjeti prepustiti slučaju.

“Tu su ljudi od struke koji će nam pomoći da definišemo jedan detaljni projektni zadatak, sa svim osnovnim i komercijalnim sadržajima buduće bolnice, koja će, u načelu, imati tri odjela i to osnovni sadržaj, kao što već ima postojeća bolnica, sadržaj koji će iskazati ljekari ovog regiona, te univerzitetski dio kao spoljno, istureno odjeljenje Medicinskog fakulteta u Foči”, pojasnio je Furtula.

On kaže da je lokacija predviđena za UKC Trebinje već određena i premjerena u neposrednoj blizini Zapadne obilaznice u izgradnji, na lokalitetu koji se naziva Novo Trebinje, tako da se, zajedno sa zemljištem, već planira i pristupna infrastruktura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije