Gradovi

Pogledajte kolika je bila izlaznost na referendum u Bijeljini do 17 časova

Pogledajte kolika je bila izlaznost na referendum u Bijeljini do 17 časova
Foto: Srna | Pogledajte kolika je bila izlaznost na referendum u Bijeljini do 17 časova

BIJELJINA - Na referendumu o opozivu gradonačelika Bijeljine Ljubiše Petrovića do 17.00 časova izlaznost je 39,8 odsto, rekla je predsjednik Komisije za sprovođenje opoziva Dijana Savić Božić.

Ona je navela da su na referendumu glasala 43.265 birača.

"SDS je i dalje jedini politički subjekt koji je prigovarao na rad Komisije, ostalih 84 nisu imali prigovora, ali je konačno SDS počeo da se poziva na Pravilnik o sprovođenju opoziva", izjavila je Božićeva novinarima.

Na najavu iz SDS-a da njihovi posmatrači neće završiti izborni dan dok im se ne omogući uvid i fotografisanje zapisnika na svim biračkim mjestima, Božićeva je rekla da je nesporno i da će biti omogućeno sve što je predviđeno Izbornim zakonom Republike Srpske i Pravilnikom o sprovođenju opoziva.

"Propisano je da predsjednik biračkog odbora čita rezultate, obrazac o rezultatima objavljuje javno i izlaže ga na vidno mjesto, što znači da ga mogu fotografisati posmatrači", istakla je Božićeva, prenosi Srna.

Na kritike iz SDS-a na njen i rad Komisije, Božićeva je rekla da rade potpuno transparetno i da od konstituisanja Komisija radi sa posmatračem koji je savjetnik gradonačelnika po ovlašćenju i ujedno član SDS-a.

Ona je ponovila da će Komisija okončati postupak sprovođenja opoziva.

"To je ono što sam ja garantovala, jer smo imali otvorene prijetnje, javno iznešene, da će biti spriječeno sprovođenje postupka opoziva", dodala je Božićeva.

Prema njenim riječima, na biračkim mjestima gdje je zbog problema sa položajem glasačkih kabina kasnio početak glasanja ili je vršen prekid, biće za toliko produženo glasanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije