Gradovi

Pojačane mjere bezbjednosti u Trebinju za maturske svečanosti

Pojačane mjere bezbjednosti u Trebinju za maturske svečanosti
Foto: Arhiva | Pojačane mjere bezbjednosti u Trebinju za maturske svečanosti

TREBINJE – U toku predstojećih maturskih i drugarskih svečanosti u Trebinju potrebno je pojačati mjere bezbjednosti i to će pripadnici Policijske uprave i obezbijediti, saopšteno je nakon sjednice Foruma za bezbjednost zajednice Grada Trebinja koja je održana upravo zbog maturskih svečanosti koje se očekuju u narednim danima.

O ovoj temi, maršruti kretanja učenika i bezbjednosnim mjerama su razgovarali predstavnici Gradske uprave i policije.

"To je uobičajena aktivnost krajem maja i početkom juna svake godine, u vrijeme pojačanog uzbuđenja, većih gužvi u našem gradu i zahtijeva koordinisan rad osnovnih i srednjih škola, rukovodstava, svih zaposlenih, učenika i naravno Policijske uprave, koja ima zadatak da svečane defilee i poslije samo odvijanje ovih manifestacija kontroliše u bezbjedonosnom smislu, pa ćemo, kao i svake godine sve te aktivnosti koordinisati na zadovoljstvo svih", naveo je Dragoslav Banjak, predsjednik Foruma za bezbjednost zajednice.

Veselin Milićević, komandir Policijske uprave Trebinje je rekao da su već održani sastanci sa rukovodstvom svih osnovnih i srednjih škola.

"Policijska stanica Trebinje i Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Trebinje, preduzeće niz preventivnih mjera i aktivnosti u cilju bezbjednog održavanja defilea i proslava maturskih i drugarskih večeri, tako da ćemo se mi u narednom periodu maksimalno uključiti na obezbjeđivanju ovih manifestacija, s tim da ćemo pojačati kontrolu saobraća prvenstveno kada maturanti budu defilovali. Moram da kažem da će biti nulta tolerancija na količinu alkohola kako ne bi bilo neželjenih situacija“, naglasio je Milićević, izrazivši očekivanje da će ove manifestacije proći uredno i bez bilo kakvih problema.

Maturantima je upućen apel da se suzdrže od ponašanja koja bi mogla da dovedu  do narušavanja javnog reda i mira i da, ukoliko je moguće, obezbijede druga lica za prevoz kući nakon proslave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije