Gradovi

Pokloni za majku osmoro djece iz Trebinja

Pokloni za majku osmoro djece iz Trebinja
Foto: Srna | Pokloni za majku osmoro djece iz Trebinja

TREBINJE - Osjećam se odlično, a još sam zadovoljnija što je dijete, hvala bogu, dobro i zdravo, kazala je Mirjana Kurajica (43) iz Trebinja, koja je rodila osmo dijete, te poručila svim ženama Republike Srpske da rađaju jer sebi rađaju radost.

Kaže da nema poteškoća u odgajanju djece jer sva djeca imaju svoja zaduženja i pomažu jedni drugima, a da nije tako, kako dodaje ova ponosna majka, ne bi ni roditelji mogli sve uskladiti.

Majku i bebu, djevojčicu, su posjetili gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i Luka Petrović, kao izaslanik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, i uručili prigodne poklone. Od Dodika su uručena dječja kolica kao dar.

Najstarija kćerka ima 17 godina i sva djeca će, kaže Mirjana, kad mama i beba stignu kući odlučivati o tome kako će maloj sestrici dati ime i brinuće se o njoj dok ne ojača.

O ovoj porodici, ali i ostalim trebinjskim porodicama, brigu će voditi, kako je obećao, gradonačelnik i gradska vlast.

"Među brojnim projektima koje smo započeli mi sprovodimo i podršku trebinjskim porodicama, naročito onima koje imaju četvoro i više djece, gdje smo, ako nemaju državnog zaposlenja, posao dali jednom od roditelja pa smo tako i majku Mirjanu zaposlili u HET. Ova porodica se inače bavi i poljoprivredom pa će ih grad Trebinje u narednom periodu podržati i u tom segmentu", istakao je Ćurić.

V.d. direktora Bolnice Trebinje Ljubica Miljanović naglasila je da je najveća sreća što je i ova beba kao i prethodnih sedmoro Kurajica, koji su svi rođeni u ovoj zdravstvenoj ustanovi, na svijet došli kao bebe sa visokom ocjenom pri porodu i danas žive tako - veselo i zdravo.

"Uslovi za porod u našoj bolnici su odlični, ali mi nastojimo da ih u budućem periodu još više poboljšamo, obezbjeđujući uskoro porođaje s epiduralom, ali i bolje uslove svim drugim pacijentima", navela je Miljanovićeva za "Nezavisne".

Bebica je prve poklone dobila od Udruženja roditelja sa četvoro i više djece iz Trebinja "4+", a kolica koja je dobila od Dodika i drugi pokloni od Gradske uprave, kako je rečeno, neće biti i jedini dar, jer će u narednom periodu biti sagledane sve okolnosti kako da im se pomogne u porodičnom gazdinstvu.

Dodik je, inače, odmah nakon vijesti o rođenju osme bebe uputio čestitku porodici Kurajica, poželjevši novorođenoj djevojčici, njenim roditeljima, sestrama i bratu, mnogo sreće i zdravlja te blagosloven i radostan porodični život.

"Čestitamo vam rođenje novog člana porodice. Želim da uživate u porodičnoj sreći, uz zdravo potomstvo koje će da izraste u velike ljude na radost svih nas u Republici Srpskoj", istakao je Dodik.

Porodica Kurajica postala je u noći između srijede i četvrtka jedna od dvije najbrojnije trebinjske porodice, jer je majka Mirjana rodila osmo dijete - djevojčicu, koja ima šest sestara i jednog brata.

Otac Savo, kojeg smo zatekli pored njegove pijačne tezge u naselju Gorica, nije krio veliku radost zbog rođenja kćerkice.

"Baš sam srećan. Svejedno mi je da li imam dječake ili djevojčice, a imam ih, hvala bogu, sedam kćerki i jednog sina i svi me dobro slušaju", rekao je Savo.

Nije se, međutim, izjasnio da li će malih Kurajica biti još, već nam je sa zagonetnim osmijehom rekao da će se o tome dogovoriti sa Mirjanom, te dodao: "O tom, potom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije