Gradovi

Pola miliona KM iz gradskog budžeta za obnovu saborne crkve u Mostaru

Pola miliona KM iz gradskog budžeta za obnovu saborne crkve u Mostaru
Foto: Fena | Pola miliona KM iz gradskog budžeta za obnovu saborne crkve u Mostaru

MOSTAR - Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević izrazio je zadovoljstvo što je Gradska uprava prilikom kreiranja budžeta našla način da sa pola miliona KM pomogne obnovu Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru.

Milivojević je izrazio nadu da će i gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Vijeća Salem Marić biti uključeni i pomoći u traženju novca sa viših nivoa vlasti da se konačno završi jedini veliki vjerski objekat u BiH koji nije obnovljen.

On je u vezi sa dokumentom gradskog budžeta za ovu godinu izrazio zadovoljstvo što postoji rast prihoda i budžeta i da je to sigurno dijelom zasluga i Gradske uprave i Gradskog vijeća.

Govoreći o budžetu, Milivojević je izrazio nadu da će svi projekti koji su započeti biti završeni i da će se nastaviti istim tempom sa dodatnim projektima

Milivojević je rekao i da je zadovoljan što su njegovi raniji amandmani značajno uvaženi i da će podržati ovaj dokument.

"Drago mi je da će ove godine neki od velikih projekata posebno kada je riječ o vodosnabdijevanju Žitomislića, Gubavice, Pijesaka ili Kosora biti završeni. Tražio sam da se značajnije posvetimo pitanju vodosnabdijevanja, ne samo u naselju Željuša koje nema nikako vodu, nego u cijelom tom dijelu koje se snabdijeva iz izvorišta Salakovac", rekao je Milivojević.

On je dodao da je to kapitalni projekat i da se ove godine treba početi sa sanacijom cjevovoda, čime će biti ušteđene znatne količine vode.

"Nadam se da ćemo zaokružiti tu finansijsku konstrukciju i da će svi koji se snabdijevaju iz Salakovca biti riješeni", rekao je Milivojević.

Milivojević je zatražio da se u prijedlogu budžeta na stavci za advent, Novu godinu i Ramazan od 325.000 KM uvrsti i stavka za Pravoslavnu novu godinu čime bi iskoračili i na tom polju i zadovoljili još jedan dio populacije Mostara, što je i usvojeno.

Milivojević je zatražio i da se naknada od elektroprivreda koja je prenesena iz prošle godine a čija je namjena za asfaltiranje na području Željuše i Lišana od 90.000 KM ostavi u budžetu, a da se novi iznos od 80.000 KM usmjeri na asfaltiranje u Hodbini, što je isto usvojeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije