Gradovi

Pola miliona KM za unapređenje funkcionalnosti "Skenderije"

Pola miliona KM za unapređenje funkcionalnosti "Skenderije"
Foto: VLADA KS | Pola miliona KM za unapređenja funkcionalnosti "Skenderije"

SARAJEVO - Vlada Kantona Sarajevo usvojila je danas Odluku o sufinansiranju Projekta unapređenja funkcionalnosti i sigurnosti Centar Skenderija Sarajevo.

Projekat obuhvata nabavku i ugradnju sistema vatrodojave, te sanaciju dvorane D1. Oba pomenuta potprojekta su budžetirana sa po 250.000 KM.

Sanacija dvorane D1 vršiće se u cilju nesmetanog održavanja utakmica i treninga u ovom prostoru, a to između ostalog podrazumijeva nabavku glavnog video semafora, nabavku najmodernijih akcionih vremena, zamjenu prozora u D1 i D2 dvoranama, te krečenje, sanaciju parketa i tribina, kao i nabavku ostale opreme.

„Ovo je jedan u nizu koraka Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i Centra Skenderija ka revitalizaciji ovog kantonalnog javnog preduzeća. Cilj projekta je prvenstveno unapređenje funkcionalnosti i sigurnosti Centra Skenderija, a implementacijom 500.000 KM koje su danas odobrene, Skenderija će biti jednu stepenicu bliža i svojoj modernizaciji“, istakao je ministar privrede Kantona Sarajevo, Zlatko Mijatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije