Gradovi

Policajci donirali opremu Dječjem dispanzeru

Policajci donirali opremu Dječjem dispanzeru
Foto: Vesna Duka | Policajci donirali opremu Dječjem dispanzeru

TREBINJE - Povodom skorog obilježavanja Dana policije, 4. aprila, pripadnici Policijske uprave Trebinje donirali su trebinjskom Dječjem dispanzeru dva dječja inhalatora i pripadajuću medicinsku opremu, zajedno sa lijekovima.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa je, nakon uručenja inhalatora, napomenuo da su radnici cjelokupne ove uprave na nivou istočne Hercegovine sakupili sredstva za ovu donaciju.

"Sakupljena sredstva nismo utrošili samo za kupovinu ove donacije. Imamo i jednak  dio sredstava za donaciju koju ćemo do kraja ove sedmice predati u Javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica Nevesinje, na Pedijatriju, a radi se o istim respiratorima i opremi", precizirao je Laketa, zahvalivši i medicinskom osoblju na predanom radu sa najmlađim pacijentima, kao i medijima koji prate policijske aktivnosti.

Maja Mićunović, direktorica Javne ustanove Dom zdravlja Trebinje, kojoj pripada i Dječji dispanzer, istakla je da je donacija došla u pravi čas, na čemu je izrazila veliku zahvalnost i načelniku Laketi i hercegovačkoj policiji.

"Iz godine u godinu bilježimo trend rasta broja oboljelih najmlađih pacijenata sa problemima respiratornog sistema, kojim se sve češće terapije apliciraju putem ovih inhalatora, tako da nema sumnje da će ovom vrijednom donacijom biti poboljšan kvalitet zdravstvenih usluga našim najmlađim pacijentima, ali će biti obezbijeđeni i humaniji uslovi za rad našeg osoblja", kazala je Mićunovićeva.

Ona je precizirala da su i do sada radili sa istom vrstom inhalatora, ali, s obzirom na trend rasta broja pacijenata i amortizaciju postojećih aparata, dva nova inhalatora će i te kako dobro doći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije