Gradovi

Policija u trebinjskoj MZ Gorica dobiće svoje prostorije

Policija u trebinjskoj MZ Gorica dobiće svoje prostorije
Foto: N.N. | Policija u trebinjskoj MZ Gorica dobiće svoje prostorije

TREBINJE- Ministarstvo unutrašnjih poslova RS i Grad Trebinje su donijeli zajedničku odluku da se, u sklopu objekta Jedinice žandarmerije Policijske uprave Trebinje koja će se graditi u Mjesnoj zajednici Gorica, izgrade i prostorije Staničnog odjeljenja policije Gorica.

Portparol Policijske uprave Trebinje Jovana Samopjan kaže da je ovaj dogovor potvrđen i prilikom nedavne posjete ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača Trebinju, koji je rekao da je još ranije najavljivana gradnja objekta i da se od nje nije odustalo, iako je virus korona usporio mnoge investicije.

„S obzirom da je Stanično odjeljenje policije Gorica, koje je otvoreno prije godinu dana, dalo odlične rezultate u radu i u potpunosti je opravdalo svoje postojanje, i rukovodstvo PU Trebinje se u potpunosti slaže sa činjnicom da je potrebno da ima svoj prostor u sklopu objekta Žanarmerije“, kaže Samopjan.

Podsjeća da je Grad obezbjedio lokaciju sa priključcima, dok će MUP RS obezbijediti novac za gradnju, a procjenjuje se da je potrebno pola miliona maraka.

Napominjući da je očigledna namjera MUP-a RS da ulaže u materijalno-tehničku opremljenost Policijske uprave Trebinje, ali i podmlađivanje kadrova, Samopjan dodaje da je prije mjesec dana u ovu upravu zaposleno 25 novih policijskih službenika.

Otkako je početkom septembra prošle godine otvoreno ovo odjeljenje, u Gorici, koja je i najmnogoljudnija mjesna zajednica Trebinja, sa odjeljenjm koje pokriva više naselja sve do Graničnog prelaza Klobuk sa Crnom Gorom, podignut je i osjećaj bezbjednosti mještana.

Samopjanova kaže da je ovom naselju veći rad policije uslovio povećanje otkrivenih krivičnih i prekršajnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije