Gradovi

Položeni prvi metri asfalta od Trebinja ka Ljubinju

Položeni prvi metri asfalta od Trebinja ka Ljubinju
Foto: N.N. | Položeni prvi metri asfalta od Trebinja ka Ljubinju

TREBINJE - Proteklog vikenda je postavljanjem prvih metara asfalta započeo projekat rekonstrukcije magistralnog puta Trebinje - Ljubinje.

Radove, koje izvodi preduzeće "Hercegovina putevi" iz Trebinja, finansira preduzeće "Putevi Republike Srpske" u iznosu od 12 miliona maraka, a prvi metri asfalta postavljeni su u dijelu magistralnog puta koji prolazi kroz selo Kočela, kod Trebinja, gdje se saobraćaj odvija jednom trakom i regulisan je privremenom signalizacijom. Predviđeno je presvlačenje 59 kilometara puta, a radovi će biti izvođeni fazno.

"U dogovoru sa premijerom RS ide i nastavak rekonstrukcije dionice od Trebinja ka Nikšiću", ističe Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

On je podsjetio da će se na rekonstrukciji i modernizaciji magistralnih puteva u Hercegovini nastaviti i ubuduće, tako da je Vlada Srbije već izdvojila sredstva za rekonstrukciju puta Tjentište - Foča - Šćepan polje, koja su operativna, a ostatak se, kako kaže Ćurić, očekuje u narednom periodu, u čemu će pomoći i Vlada RS.

Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, pred početak radova se susreo sa Ćurićem, kako bi se dogovorili u vezi s rekonstrukcijom, najavivši da se za prvu fazu planira izdvojiti oko 6,5 miliona maraka. On je obećao da će se na pojedinim mjestima raditi i proširenja puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije