Gradovi

Pomen najmlađem borcu Trebinja, školski pribor zamijenio puškom

Pomen najmlađem borcu Trebinja, školski pribor zamijenio puškom
Foto: N.N. | Pomen najmlađem borcu Trebinja, školski pribor zamijenio puškom

TREBINJE - Na spomen-obilježju najmlađem poginulom pripadniku Trebinjske brigade Vojske RS Aleksandru Masleši služen je pomen kome su, osim rodbine i gradskih zvaničnika, prisustvovali i njegovi saborci, kao i brojni građani Trebinja.

Masleša, koji je od posljedica ranjavanja preminuo 16. januara 1995. godine na beogradskoj Vojnomedicinskoj akademiji, bio je, kako je podsjetio njegov saborac iz Bobanske čete Dragan Ristić Beli, u svakoj borbi koju je vodila četa.

"Aleksandar je školsku klupu i olovku zamijenio krvavim rovovima i puškom pa, iako je bio najmlađi borac, nije se žalio niti se bojao poginuti za otadžbinu", kazao je Ristić nakon pomena.

Podsjetivši da je Bobanska četa imala veoma teške ratne borbe, posebno na području trebinjske regije Bobana, gdje je bila linija razgraničenja dvije vojske, on je dodao da mladoga Maslešu njegovi saborci nikada neće zaboraviti.

Na spomenik Masleše, koji se Bobanskoj četi pridružio sa nepunih 16 godina, cvijeće su položili članovi njegove porodice, predstavnici grada, Gradske boračke organizacije i brojni građani.

Aleksandar Masleša ranjen je 27. septembra 1994. godine na Borcima kod Konjica, kada su od iste granate poginuli komandant Bobanske čete vojvoda Nedeljko Vidaković i dvojica visokih oficira Ljubiša Popović i Dragan Slijepčević.

U znak sjećanja na mladog Maslešu, gradski Stadion malih sportova u neposrednoj blizini Osnovne škole "Jova Jovanović Zmaj", gdje je podignuto i spomen-obilježje, nazvan je po Aleksandru Masleši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije