Gradovi

Pomoć porodici malog Milana u iznosu od 2.000 maraka

Pomoć porodici malog Milana u iznosu od 2.000 maraka
Foto: Srna | Pomoć porodici malog Milana u iznosu od 2.000 maraka

BANJALUKA - Porodici trogodišnjeg dječaka Milana Cerovca iz Doboja Vlada RS uplatiće u narednim danima 2.000 KM pomoći.

Rekao je ovo danas Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, nakon što je sa rukovodstvom Univerzitetskog kliničkog centra RS obišao ovog mališana koji se na Odjeljenju dječje hematoonkologije već dva mjeseca liječi od leukemije.

"Dječakovo liječenje ide u dobrom pravcu. Stupićemo i u kontakt sa Centrom za socijalni rad u Doboju da se ovoj porodici pomogne, ne samo danas, nego i u budućnosti, da učinimo sve da u narednom periodu imaju uslove za život i da se roditelji zaposle", istakao je Bogdanić.

Dodao je da će se pobrinuti i da stupiti u kontakt sa lokalnim vlastima da nađu kvalitetno rješenje.

Vladimir Mirošljević, načelnik Klinike za dječje bolesti u UKC  Banjaluka, rekao je da na Odjeljenju hematoonkologije trenutno leži osam mališana.

"Dječakovo trenutno stanje je stabilno. Iako je došao u jako lošem stanju, nalazi se u redovnoj proceduri za bolest koju ima", rekao je Mirošljević.

Dodao je da toj porodici treba pomoći u mjestu njihovog prebivališta, a što se tiče uslova koje on ima na ovom odjeljenju, ima sve što mu je potrebno.

Vlado Đajić, v.d. direktora UKC RS, rekao je da svi pacijenti u ovom centru, pa i dječak Milan Cerovac, imaju najbolju dijagnostiku i terapiju, pažnju osoblja i uslove smještaja.

Dječakov otac Dalibor i majka Vasilija zamolili su sve dobre ljude da im pomognu finansijski jer su bez posla i žive još sa Milanovim petogodišnjim bratom, a i treće dijete je na putu, od samo 35 maraka dječjeg dodatka mjesečno.

Majka Vasilija, koja uskoro treba da se porodi, u utorak je otpuštena iz UKC, gdje je ležala na Odjeljenju za patologiju i bila uz sina, jer  će se poroditi u Doboju, a Milana će posjećivati otac. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije