Gradovi

Pomoć za djecu i omladinu s poteškoćama u razvoju

Pomoć za djecu i omladinu s poteškoćama u razvoju
Foto: N.N. | Pomoć za djecu i omladinu s posebnim potrebama

TREBINJE - Članovima Udruženja roditelja djece i omladine s poteškoćama u razvoju "Sunce nam je zajedničko" iz Trebinja stigli su prehrambeno-higijenski paketi, koje je Vlada Republike Srpske kao pomoć osjetljivim kategorijama stanovništva u vrijeme mjera zaštite od širenja virusa korona obezbijedila za članove svih udruženja osoba s invaliditetom u Srpskoj.

Radi se o jedinstvenim paketima za sve osobe s invaliditetom u Republici Srpskoj,  pojedinačne vrijednosti oko 80 KM, a u Trebinju su ih dobile 82 porodice djece i omladine s posebnim potrebama.

Vesna Miljanović, predsjednica Udruženja "Sunce nam je zajedničko", kaže da je ovo samo jedna u nizu akcija pomoći članovima Udruženja organizovanih za vrijeme restriktivnih mjera zaštite od pandemije.

"Ove nedelje smo počeli s radom i servis centar i dnevno zbrinjavanje u centru, uz sve mere preporuke Instituta za javno zdravstvo RS, a naši štićenici su jedva dočekali da se ponovo okupimo", kazala je ona.

Senka Jeremić, majka djeteta s poteškoćama u razvoju, koja je ujedno i zaposlenik Udruženja "Sunce nam je zajedničko", kaže da im paketi mnogo znače, tim prije što je poznato da je za odgoj djece s posebnim potrebama potrebno obezbijediti puno više materijalnih sredstava nego za ostalu djecu.

"Mi smo u vrijeme pandemije, srećom, imali niz donacija koje su nam pomogle u ovo vrijeme, pa smo i lijekove koji su bili potrebni našoj djeci dobijali redovno uz pomoć dobrih ljudi i uz zalaganje rukovodstva Udruženja, tako da našoj djeci nije ništa nedostajalo", istakla je Jeremićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije