Gradovi

Poruka iz Trebinja: Jedinstveni možemo sve

Poruka iz Trebinja: Jedinstveni možemo sve
Foto: Vesna Duka | Poruka iz Trebinja: Jedinstveni možemo sve

TREBINJE - Kosovo i Metohiju, ali i sve srpske zemlje odranićemo samo jedinstvom i međusobnim razimijevanjem i pomaganjem, jedistvena je poruka sa proslave Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave koja je u organizaciji Grada Trebinja i Konzularne kancelarije Srbije u Trebinju održana na Trgu slobode u ovom gradu.

"Srbi sa ove strane Drine će najbolje pomoći braći sa Kosova kada pokažu da nas ima, da smo tu, da je ovo zemlja na kojoj su odrastali i naši dedovi, pradedovi, na kojoj se obrazuju naša deca i u kojoj pokazujemo ljubav prema celokupnom srpskom narodu, šaljući pozitivnu energiju, jer niko ne traži da budemo niti agresivni, već hoćemo da naša deca pobeđuju knjigama, olovkama znanjem", poručio je sa Trga slobode šef Konzularne kancelarije Srbije u Trebinju, Miroslav Marković, čestitajući svima ovaj praznik.

On je pozvao da svi Srbi na ovaj dan istaknu srpske trobojke na svoje kuće i da, kako kaže, svi budu ponosni kao što je on ponosan na ovaj dan i da budu još jedinstveniji u ovim turbulentnim vremenima.

"Ovo su vrlo turbulentna vremena za srpski narod, posebno na Kosovu i Metohiji, gde Srbi nemaju apsolutno nikakvu slobodu i ko hoće da sluša i čuje predsednika Vučića svestan je toga, jer on svakoga dana priča o tome koliko je teško našem narodu tamo, ali se rukovodstvo Srbije trudi da sačuva živote i mir, što je jako bitno“, dodao je konzul Marković.

Na jedinstvo je pozvao i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćućić.

"Ono što nas drži i čega treba mi da se držimo jeste jedinstvo, jer kada smo jedinstveni možemo sve, a da to dokažemo trebamo se samo sjetiti kako smo, u vrijeme kada nije bilo podjela, stvorili u jedinstvu Republiku Srpsku i na nama je da je održimo, bez obzira na sve neke sile koje to ne žele, a u svemu tome da održavamo dobre odnose sa Republikom Srbijom“, istakao je Ćurić.

Napominjući da jaka Republika Srbija podrazumijeva i jaku Republiku Srpsku, a to je, kako kaže, u našoj neposrednoj budućnosti i dokazano brojnim infrastruktirnim projektima koje je Srbija donirala širom Srpske.

"Ti projekti, kako na području grada Trebinja, tako i cijele Republike Srpske, brojni su i očigledni. To su istorijski projekti za naše krajeve koji zadržavaju srpski narod na ovim prostorima, ali i privlači one koji su otišli da se vrate, a time jačamo i Srpsku i Srbiju“, poručio je Ćurić.

Svečanosti u Trebinju su prisustvovali i načelnici susjednih hercegovačkih opština, brojni društveno-politički i privredni radnici iz cijele istočne Hercegovine, službenici trebinjske Konzularne kancelarije i brojni građani Trebinja, a svi oni su nakon ceremonije obraćanja i nastupa hora Muzičke škole Trebinje pod dirigentskom palicom profesora Milisava Sukonjice, na Trgu slobode pratili centralni događaj koji je održan u Bijeljini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije