Gradovi

Poskupljuje voda u Trebinju

Poskupljuje voda u Trebinju
Foto: N.N. | Poskupljuje voda u Trebinju

TREBINJE - Odbornici Skupštine grada Trebinja danas su dali saglasnosti na poskupljenje vode iz gradskog vodovoda na 78 feninga sa dosadašnjih 74 feninga, kao i odvoda i prečišćavanja otpadnih voda.

Direktor trebinjskog "Vodovoda" Spaso Radović rekao je da bez povećanja cijena vode ne bi bilo moguće realizovati brojne investicione projekte preduzeća koji su u toku.

On je naveo da je u toku izgradnja bajpasa koji će doprinijeti stabilnijem vodosnabdijevanju, rekonstrukcija uređaja za prečišćavanje otpadnih voda, gdje je u zadnjih sedam mjeseci otkriveno 115 kvarova, te dodao da su napravljeni novi rezervoari za vodu.

"Imamo povećanje utroška električne energije, kao i obnovljivih izvora koji utiču na poslovanje preduzeća. Urađen je projekat rekonstrukcije cjevovoda u gradu vrijedan 1.800.000 KM, a u roku od pet godina planirana je zamjena vodomjera za šta je potrebno 400.000 KM. Sa trenutnom cijenom vode mi to ne bismo mogli uraditi", naglasio je Radović.

Odbornik PDP-a u trebinjskoj Skupštini Saša Borjan ocijenio je da je poskupljenje vode novi udar na budžete građana jer su mu prethodili povećanje poreza za nepokretnosti, kao i poskupljenja akciza za gorivo, struje za privredu i komunalnih naknada.

Odbornik SDS-a Vidomir Begenišić rekao je da je poskupljenje vode neprihvatljivo jer će najviše pogoditi građane.

"Najskuplje plaćemo vodu, na latentan način je povećana cijena struje, a cijena parkiranja je tri puta povećana", naveo je Begenišić.

Odbornici Skupštine grada Trebinja na današnjoj sjednici jednoglasno su usvojili odluku o prihvatanju pisma namjere predsjednika Privrednog sistema "Svislajon" Takovo Rodoljuba Draškovića o izgradnji zgrade gimnazije u gradu, što su pozdravili i sa odobrenjem prihvatili i opozicioni odbornici i vladajuća većina.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ocijenio je da će ovaj projekat imati višestruki značaj ne samo za grad i Hercegovinu, već i za cijelu Republiku Srpsku.

Trebinjski odbornici danas su izglasali i rebalans budžeta od 32.361.000 KM, kao i odluke o izradi strategija razvoja turizma i kulture od 2020. do 2030. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije