Gradovi

Postavljen kamen temeljac za nove radionice Tehničke škole u Bijeljini

Postavljen kamen temeljac za nove radionice Tehničke škole u Bijeljini
Foto: N.N. | Postavljen kamen temeljac za nove radionice Tehničke škole u Bijeljini

BIJELJINA - U dvorištu Tehničke škole "Mihajlo Pupin" u Bijeljini, u Račanskoj ulici, gradonačelnik BijeljineMićo Mićić i direktor ove obrazovne ustanove Milenko Maksimović simbolično su postavili kamen temeljac za izgradnju devet radionica za obavljanje praktične nastave, koje će se nalaziti u savremenom objektu površine 1.500 metara kvadratnih.

Mićić je istakao da profesori ove škole više od 40 godina izvode praktičnu nastavu u objektu u Atinskoj ulici i da će izgradnjom novog objekta pri Tehničkoj školi u Račanskoj ulici biti riješeni dosadašnji organizacioni problemi.

 "Ovdje je 1973. godine izmješten objekat za teoretski dio nastave, a prošle godine smo pokrenuli inicijativu da olakšamo pohađanje praktične i teoretske nastave i evo danas zvanično počinje izgradnja novog objekta, za šta je iz gradskog budžeta već obezbijeđeno milion konvertibilnih maraka. Moramo da budemo u skladu sa novim standardima i pogledima na obrazovanje i siguran sam da će iz novih radionica izlaziti đaci koji su odmah spremni za tržište rada", poručio je Mićić.

On je pojasnio da će, između ostalog, biti izgrađena savremena stolarska radionica sa CNC mašinama, radionice za bravare, varioce, kao i učionice za elektro struku, a nova zgrada biće povezana na postojeću kotlovnicu, čime će biti ostvarene znatne uštede.

"Prva faza, odnosno izgradnja objekta, koštaće oko milion КM, nakon čega ćemo pristupiti opremanju radionica, prema uputstvima zaposlenih u Tehničkoj školi. Međutim, za drugu fazu će nam biti potrebna finansijska pomoć i nadamo se da će nadležno ministarstvo razmotriti elaborat koji smo mu poslali", dodao je Mićić.

Maksimović je istakao da je riječ o projektu od izuzetne važnosti za Tehničku školu koju pohađa više od 1.000 đaka, raspoređenih u 38 odjeljenja.

"Naša škola obrazuje učenike za četiri struke, ali problem nam je predstavljalo to što profesori i đaci gube vrijeme odlazeći u drugi objekat na praktičnu nastavu. Osim toga, radionice u centru grada ne pružaju najkvalitetnije uslove za rad, a s početkom funkcionisanja novog objekta očekujemo još bolje rezultate. Moderne radionice omogućiće nam otvaranje novih smjerova, u skladu sa potrebama privrede", dodao je Maksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije