Gradovi

Postavljena vještačka planinarska stijena na izletištu Ubla

Postavljena vještačka planinarska stijena na izletištu Ubla
Foto: Ustupljena fotografija | Postavljena vještačka planinarska stijena na izletištu Ubla

TREBINJE - U okviru moeđunarodnog projekta PRONACUL (Promocija prirodne i kulturne baštine za razvoj održivog turizma u zaštićenim područjima) pored Planinarskog doma na izletištu Ubla kod Trebinja je postavljena vještačka stijena koja će upotpuniti sadržaj Parka prirode Orjen.

Jedan od partnera PRONACUL-a je Razvojna agencija Grada Trebinja koja intenzivno radi na uvođenje novih sportsko-turističkih sadržaja na Ublima, a uz vještačku stijenu su u okviru projekta, čija vrijednost za Trebinje iznosi 180.000 KM, izgrađeni i mini ziplajn za djecu, natkriveno odmorište u Parku prirode Orjen, markirane su staze, postavljeni novi putokazi.

"Planira se i izgradnja dvije via ferate, planinarske staze, s tim da na ovome nećemo stati, jer smo svjesni koliko su Ubla i uopšte planinski masiv Orjen značajni za Trebinje i za razvoj turizma u našem gradu", rekaoje prilikom stavljanja u funkciju ovih rekvizita gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Napominjući da je projekat koncipiran tako što je učešće Grada Trebinja bilo 15 odsto potrebnih sredstava, Ćurić je dodao da ostatak od 85 odsto finansira Evropska unija, te da je sve dio šireg prokjekta u kome učestvuje 11 evropskih zemalja.

Zadovoljstvo zbog realizovanog projekta nije krio ni Igor Škero, predsjednik Planinarskog društva „Vučji zub“ koje najviše brine i o Planinarskom domu, ali i cjelokupnom hercegovačkom dijelu Orjena.

"Veliko nam je zadovoljstvo što je postavljena ova vještačka stijena i što tako upotpunjujemo sadržaj na Ublima. Ujedno, ovo je za naše društvo i velika odgovornost jer ćemo mi biti ti koji će se o novim sadržajima brinuti i održavati ih“, kazao je Škero.

On je dodao da je veoma važno što je Grad prepoznao potencijal Parka prirode Orjen i što ima razumijevanja za planirane aktivnosti u budućem periodu koje treba da dodatno valorizuju ovo područje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije