Gradovi

Pratite nas na Google news

Posteljina i Bolnici Trebinje

Posteljina i Bolnici Trebinje
Foto: N.N. | Posteljina i Bolnici Trebinje
Vesna Duka

TREBINJE - Bolnica Trebinje dobila je 75 kompleta posteljine, donaciju Crvenog krsta Republike Srpske.

U pitanju je pomoć koja je podijeljena svim bolnicama u Republici Srpskoj i nekim specijalizovanim zdravstvenim ustanovama, prvi put nabavljena isključivo od vlastitih sredstava Crvenog krsta RS.

"Nabavljeno je ukupno 2.000 kompleta posteljnog rublja, koje je podijeljeno bolnicama od Bijeljine do Trebinja, kao i 500 pidžama, 250 ženskih i 250 muških, koje smo dodijelili socijalnim ustanovama za zbrinjavanje djece s posebnim potrebama i stanovništvu koje je smješeteno u specifične ustanove", naveo je Brano Dursun, predsjednik Crvenog krsta Republike Srpske.

On je rekao da je u okviru ovog kontingenta nabavljeno i oko 900 paketa hrane za socijalno ugroženo stanovništvo.

"To je opredjeljenje republičkog odbora Crvenog krsta da ubuduće iz vlastitih sredstava posebnu brigu posveti zdravstvenim ustanovama, pored naših redovnih aktivnosti zdravstvenog prosvjećivanja, borbe protiv zaraznih i hroničnih bolesti", naveo je Dursun.

Vladimir Zirojević, pomoćnik direktora Bolnice Trebinje, zahvalio je na donaciji i pojasnio da će posteljina biti po prioritetima podijeljena bolničkim odjeljenjima.

"Bolnici Trebinje je potrebno nešto medicinske i nemedicinske opreme, imamo nedostatak i ultrazvučnih uređaja, ali je i pored toga stanje je na zadovoljavajućem nivou", rekao je Zirojević.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije