Gradovi

Postignut dogovor sa "Autoprevozom" o izmirenju obaveza

Postignut dogovor sa "Autoprevozom" o izmirenju obaveza
Foto: N.N. | Postignut dogovor sa "Autoprevozom" o izmirenju obaveza
N.N.

​BIJELJINA - Skupština povjerilaca bobar banke u stečaju prihvatila je juče prijedlog o izmirenju obaveza "Autoprevoza", a iz te firme ističu da je riječ o dogovoru koji ne dovodi u pitanje opstanak tog preduzeća.

Direktor "Autoprevoza" Dejan Mijić istakao je za "Glas Srpske" da je i Odbor povjerilaca pokazao veliko razumijevanje za probleme u kojima su se našli zbog odlaska u stečaj Bobar banke.

"Prihvatili su naš prijedlog da daju određeni diskont na naše obaveze po kamatama, sa rokom od 60 dana da uplatimo dugovanja prema toj banci u stečaju. Riječ je o značajnom iznosu, ali time će se obezbijediti maksimalna naplativost banke te dalji opstanak “Autoprevoza” i svih naših firmi koje su bile žiranti po ovim kreditima", rekao je Mijić, koji nije iznosio detalje o iznosu koji firma mora da plati u datom roku.

"Glas" je juče objavio da pojedini članovi Odbora povjerilaca Bobar banke u stečaju opstruišu okončanje stečajnog postupka, zbog čega drugi povjerioci trpe štetu, a dokaz je odbijanje ponude stečajnih dužnika “Autoprevoz” i “Prevoz Golub” da prijevremeno otplate svoj dug prema banci. Milić je tada kazao da ta firma, sa sestrinskom firmom “Prevoz Golub” ima oko 7,5 miliona maraka glavnog duga prema Bobar banci i dodao da ti krediti podignuti po nepovoljnoj kamatnoj stopi i predstavljaju veliki teret za poslovanje tih preduzeća.

Podsjetio je da su još početkom prošle godine ponudili Odboru povjerilaca da otplate kompletnu glavnicu od 7,5 miliona, ali da je ta ponuda odbačena. Takvu ponudu, kazao je, više ne mogu da obezbijede, jer su prošlu poslovnu godinu završili u minusu od 1,7 miliona maraka. Ponudili su pet miliona, ali je Odbor ponovo tražio 7,5 miliona, a Mijić je ukazao da bi pokretanjem izvršnog postupka sigurno došlo do gašenja “Autoprevoza” i “Prevoz Goluba”, a oko 500 radnika bi ostalo bez posla.

"Ovom odlukom su pokazali razumijevanje i obezbijedili naplativost svojih potraživanja, a nama da nastavimo da radimo", zaključio je Mijić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije