Gradovi

Potpisan ugovor, voda za 7.000 novih potrošača

Potpisan ugovor, voda za 7.000 novih potrošača
Foto: Pixabay | Potpisan ugovor, voda za 7.000 novih potrošača

GRADIŠKA - Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i Radislav Babić, direktor "Hidrokopa" iz Banjaluke, potpisali su ugovor o realizaciji druge faze projekta "Razvoj vodovodnog sistema u gradu Gradiška".

To podrazumijeva izgradnju primarnog vodovoda u Lijevču polju dužine 24 kilometra.

Gradska uprava obezbijedila je projektno-tehničku dokumentaciju i građevinsku dozvolu, te riješila imovinsko-pravne odnose.

Vrijednost ove faze projekta iznosi 10,6 miliona KM, a rok za završetak je 18 mjeseci.

Gradonačelnik Gradiške je zahvalio Ministarstvu finansija i Vladi Republike Srpske, te Evropskoj investicionoj banci na podršci u realizaciji ovog kapitalnog projekta, naglasivši da će njegovom primjenom biti omogućeno snabdijevanje pitkom vodom za 7.000 novih potrošača u 12 mjesnih zajednica.

"Temeljnim pristupom Gradske uprave i komunalnog preduzeća 'Vodovod' ovom infrastrukturnom pitanju urađena je Strategija vodosnabdijevanja na cijelom području grada Gradiška. Kroz međunarodni projekat završavamo izgradnju još jednog bunara na vodoizvorištu, čime ćemo obezbijediti dovoljnu količinu vode za narednih tridesetak godina", izjavio je Adžić nakon potpisivanja sporazuma.

Bojana Vasiljević Poljašević, pomoćnica ministra finansija u Vladi Republike Srpske i predsjednica Jedinice za upravljanje projektom "Vodovod i kanalizacija RS", naglasila je da je ukupna vrijednost projekta 30 miliona evra, uz ravnomjerno učešće iz domaćih izvora finansiranja i Evropske investicione banke. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije