Gradovi

Potpisani ugovori za stipendiranje 262 učenika i studenta

Potpisani ugovori za stipendiranje 262 učenika i studenta
Foto: Ilustracija | Potpisani ugovori za stipendiranje 262 učenika i studenta

PRNJAVOR - Opština Prnjavor potpisala je ugovore o stipendiranju 94 učenika i 168 studenata u ovoj školskoj godini.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao Srni da se godišnje za ovu namjenu izdvoji 300.000 KM budžetskih sredstava.

"Opština Prnjavor jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja iz budžeta skoro svim studentima isplaćuje stipendije što vidimo kao najbolje ulaganje u budućnost. Potpisali smo ugovor sa 262 stipendista, a svake godine proširujemo prava kako bi što više mladih dobilo opštinsku stipendiju" , naglasio je Tomaš.

On je podsjetio da pravo na stipendiju imaju studenti druge i viših godina studija na javnim visokoškolskim ustanovama, odnosno studenti integralnog načina studiranja, učenici sa prosjekom ocjena 5,0, kao i djeca iz porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do šeste kategorije, te djeca korisnici Centra za socijalni rad.

Tomaš je naveo da je u planu da u narednim godinama ovim programom podrške mladima budu obuhvaćena i djeca iz višečlanih porodica.

Student završne godine Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjaluci Edvin Klokić, koji je već tri godine korisnik opštinske stipendije, rekao je da ovaj vid novčane pomoći mnogo znači za kućni budžet jer olakšava troškove školovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije