Gradovi

Povećan broj vozača pod dejstvom alkohola

Povećan broj vozača pod dejstvom alkohola
Foto: N.N. | Povećan broj vozača pod dejstvom alkohola

TREBINJE - Na području u nadležnosti Policijske uprave Trebinje u avgustu je evidentiran povećan broj vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola - iz saobraćaja je isključeno 148 vozača, za 54,2 odsto više nego u istom mjesecu lani, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare predstavnika ove uprave.

Načelnik Sektora policije Petar Kozjak rekao je da su registrovana 1.644 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

"Iz saobraćaja je isključeno 178 vozača, 61 vozač ili 52,1 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Zbog vožnje pod uticajem alkohola isključeno je 148 vozača, za 54,2 odsto više", naveo je Kozjak.

Prema njegovim riječima, evidentirane su 33 saobraćajne nezgode, što je manje za četiri, ili 10,8 odsto.

Laketa je rekao da su evidentirana 34 prekršaja protiv javnog reda i mira, što je za sedam ili 25,9 odsto više u odnosu na avgust prošle godine.

On je naveo da se najveći broj prekršaja počinila lica od 30 do 40 godina, te da se najviše prekršaja odnosi na tuču i fizički napad.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Bojan Dabić rekao je da su u avgustu evidentirana 32 krivična djela, za osam ili 33 odsto više u odnosu isti mjesec lani.

On je istakao da je rasvijetljeno pet krivičnih djela.

Dabić je rekao da su pripadnici Policijske stanice Berkovići pronašli devet kilograma marihuane prilikom pretresa vozila koje su koristila dva državljanina Hrvatske.

"U drugom slučaju pripadnici Sektora kriminalističke policije pronašli su na području Trebinja zasad od 57 stabljika koje ima morfološke karakteristike indijske konoplje. Radi se na rasvjetljavanju djela", naveo je Dabić.

On je rekao da je u proteklom periodu oduzeto 5.616 paklica raznih vrsta cigareta bez akcizne markice.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa rekao je da je zabrinjavajuća činjenica da je, uprkos svim aktivnostima koje se realizuju, i dalje visok stepen alkoholisanosti vozača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije