Gradovi

Pravoslavni hram u Bihaću opet oskrnavljen (FOTO)

Pravoslavni hram u Bihaću opet oskrnavljen (FOTO)
Foto: RTRS/Srna | Hram Vaznesenja Gospodnjeg u Bihaću opet oskrnavljen (FOTO)

BIHAĆ - Hram Vaznesenja Gospodnjeg u selu Lipa kod Bihaća ponovo je oskrnavljen i ukradeni su video-nadzor, snimač i monitor sa opremom, rekao je sveštenik bihaćki Slaviša Milinović.

Milinović je naveo da je jutros zatekao po treći put od početka ove godine skrnavljenje ovoga hrama.

"Crkva je prvi put u januaru bila išarana grafitima, drugi put prije mjesec dana kada je nepoznati počinilac htio da na nasilan način ukrade cisternu i treći put danas kada sam zatekao Crkvu nasilno otvorenu, pokradenu i sa tragovima krvi", naveo je sveštenik bihaćki za Srnu.

On je dodao da je svaki put do sada skrnavljenje prijavljivano policiji, ali da uspjeha u otkrivanju počinilaca nije bilo. Milinović je istakao da se zalaže se za mir, gradnju mostova ljubavi među ljudima, prevazilaženje svih prepreka, te zajednički suživot i međusobnu toleranciju. Sveštenik je upitao kome smeta jedina kuća i utočište mnogima koji dolaze da obiđu svoje pokojnike, vjekovna ognjišta i drevnu svetinju?

"Zapitah se danas kome smeta pravoslavna svetinja koja 121 godinu odolijeva vremenu, svjedoči istoriji i koja usamljena, bez vjernika čeka da se obnovi i zasija u punom sjaju nezalazne svjetlosti", kaže sveštenik.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije