Gradovi

Predavanja u okviru projekta "Kult Nemanjića kroz vijekove"

Predavanja u okviru projekta "Kult Nemanjića kroz vijekove"
Foto: Ilustracija | Predavanja u okviru projekta "Kult Nemanjića kroz vijekove"

BOSANSKI PETROVAC – Kulturno-umjetničko društvo mladih "Grmeč" iz Drinića organizuje predavanja u okviru projekta "Kult Nemanjića kroz vijekove", koja će biti održana sutra u Domu kulture u Bosanskom Petrovcu.

Svi posjetioci imaće priliku prisustvovati predavanjima koja će obuhvatiti tri teme, a to su "Istorijski značaj srpskih pravoslavnih manastira", zatim predavanje "O pismenosti i književnosti kod Srba", kao i predavanje na temu "Osam vijekova svetosavlja - uloga i značaj Savine prosvjetiteljske misije u istoriji srpskog naroda".

Predavanja će održati Borivoje Milošević, vanredni profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, Dragan Dragomirović, rukovodilac biblioteke Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, te Predrag Vujić, profesor pravoslavne vjeronauke.

Pored toga, u okviru ovih predavanja biće upriličena i promocija publikacije "Poruke iz svetosavske prošlosti: Mala čitanka o istoriji i duhovnosti srpskog naroda", čiji je urednik Boško Branković, profesor istorije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije