Gradovi

Predsjednica RS u Doboju: Pandemija neće prekinuti obećane projekte

Predsjednica RS u Doboju: Pandemija neće prekinuti obećane projekte
Foto: N.N. | Predsjednica RS u Doboju: Pandemija neće prekinuti obećane projekte

DOBOJ - Pandemija virusa korona neće zaustaviti realizaciju najavljenih projekata, dinamika planiranih radova je usporenija, ali sve što je dogovoreno biće na vrijeme urađeno.

To je poručeno nakon sastanka Željke Cvijanović, predsjednice RS i Borisa Jerinića, gradonačelnika Doboja kojem su prisustvovali i SNSD-ovi poslanici u Narodnoj skupštini RS i Predstavničkom domu bh. parlamenta.

"Ako smo složni, ako imamo podršku institucija RS ja sam siguran da ćemo naći odgovore na sva pitanja, na sve poteškošće, ali svakako ono što je primarno, cilj svih nas koji radimo u gradskoj administraciji je da naši građani osjete da smo mi prisutni stalno, da sve one projekte koje smo obećali, koje smo rekli da ćemo raditi upravo, trenutno u ovom momentu se oni realiziju. Dinamika je možda malo sporija, ali svakako sve ono što je dogovoreno biće na vrijeme i urađeno", izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

"Ovo jesu teška, izazovna vremena, ali sam sigurna da ćemo ih savladati upravo kroz to zajedništvo republičkih i lokalnih vlasti i možda se to zaista može dobro vidjeti upravo ovdje u Doboju. Onda kada radite zajedno, onda nema nerješivih problema i nema preteških problema. Mnogo toga je urađeno na polju infrastrukture, mnogo toga je urađeno da se očuva stabilnost budžeta", kazala je Željka Cvijanović, predsjednica RS, te podsjetila na važnost projekta sufinansiranja kupovine stanova mladim bračnim parovima.

"Na taj način se pomaže i našem privrednom sektoru i privrednicima, investitorima da očuvaju i oni svoju aktivnost jer i oni trebaju nekome isplatiti plate, odnosno svima onima koji rade, primjera radi u stanogradnji", rekla je Cvijanovićeva, te podržala sve aktivnosti lokalnih vlasti.

Iz Gradske uprave su predsjednicu RS informisali da je epidemiološka situacija pod kontrolom iako je registrovano 11 novooboljelih, ukupno je zaraženo 179 Dobojlija, a 130 njih se oporavilo od virusa korona.

Prvi čovjek grada je prokomentarisao informaciju da je ovdašnji Dom učenika ispostavio fakture Derventi i Tesliću za smještaj njihovih zaraženih stanovnika u tom objektu koji je do nedavno služio kao karantin.

"Grad Doboj je dao finansijsku podršku, platio sve usluge za građane Doboja i ja mislim da je obaveza mene kao gradonačelnika i njih kao načelnika da misle na svoje građane, da svojim građanima bar toliko mogu da subvencionišu... Ja ne vidim šta je problem načelniku Teslića da za svoje građane ne može da izdvoji 8000 KM, ako ne može da izdvoji 8000 KM ne treba ni biti načelnik", poručio je Boris Jerinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije