Gradovi

Predsjednica RS u Trebinju: Podrška fakultetima u daljem razvoju

Predsjednica RS u Trebinju: Podrška fakultetima u daljem razvoju
Foto: N.N. | Predsjednica RS u Trebinju: Podrška fakultetima u daljem razvoju

TREBINJE - Rukovodstvo Republike Srpske pruža i pružaće punu podršku trebinjskim fakultetima, koji postoje već dvije i po decenije, ali će pružiti maksimalnu podršku i osnivanju novog fakulteta za uzgoj mediteranskog bilja.

Ovo je zaključeno na sastanku predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović sa dekanima Fakulteta za proizvodnju i menadžement i Akademije likovnih umjetnosti, te lokalnim vlastima Trebinja.

"Trudimo se na svaki mogući način, tamo gdje postoje kapaciteti i mogućnosti, da se osnivaju novi fakulteti i da se širi akademska zajednica u svim našim sredinama koje pomažemo, ali mora postojati inicijativa s lokalnog nivoa, a ona u Trebinju, kada je u pitanju dalji razvoj, uvijek postoji", kazala je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je raduje činjenica što se u Trebinju planira dugoročno, da se sve projektuje s vizijom na narednih 10 do 15 godina, što je stvarni razvoj i u čemu ovaj grad prednjači.

Dekan Fakulteta za poizvodnju i menadžment Dušan Jokanović je rekao da je predsjednica RS donirala i sredstva za ugradnju lifta u fakultetskom objektu.

"Predsjednica daje punu podršku razvoju fakulteta u smislu promovisanja saradnje i s ministarstvima i s lokalnom zajednicom, čime i mi sami postajemo motor i stub razvoja šire i uže društvene zajednice", kazao je Jokanović.

Dekan Akademije likovnih umjetnosti Veselin Brković je takođe potvrdio primjere dobre prakse u saradnji fakulteta s lokalnom zajednicom i Republikom, s ciljem stvaranja boljeg životnog i radnog ambijenta grada i Republike Srpske.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je naveo da Gradska uprava, vodeći računa o napretku grada, dijeli i stipendije svojim studentima, naročito onim s deficitarnim zanimanjima, koji primaju mjesečno po 200 maraka.

"Studenti s prosjekom preko 8,5 ove godine nažalost nisu mogli otići na ekskurziju, ali se nadamo da ćemo naredne godine imati uslove za takva putovanja i da ćemo svima moći davati veću podršku, da zajedno gradimo Trebinje i Republiku Srpsku", kazao je Ćurić.

Cvijanovićeva je nakon ovog sastanka prisustvovala i skupu Gradskog odbora SNSD-a, na koji je, kako kaže, došla da podrži ponovnu kandidaturu gradonačelnika Mirka Ćurića na ovo mjesto, kao i podršku širokoj koaliciji stranaka sa SNSD-om.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije