Gradovi

Predstava "E, moj vaspitaču" odigrana u Čelincu

Predstava "E, moj vaspitaču" odigrana u Čelincu
Foto: Srna | Predstava "E, moj vaspitaču" odigrana u Čelincu

ČELINAC - Predstava "E, moj vaspitaču", Centra modernih znanja i DIS pozorišta, koja govori o životu štićenika vaspitno-popravnog doma Banjaluka odigrana je u Čelincu.

Predstava je realizovana u okviru projekta "Ipak smo mi samo djeca", koji ima za cilj što uspješniju prevenciju i resocijalizaciju maloljetnih prestupnika.

"Želja nam je da predstavom pošaljemo jasnu poruku koliko su prijateljstvo i ispravne društvene vrijednosti značajne za pravilno odrastanje djece", rekao je Nebojša Macanović, autor i idejni tvorac ove predstave koja je odigrana sinoć.

Predstavu je režirao Novica Bogdanović, a glume Bojan Kolopić, Slaviša Borojević, Marijana Kantar, Nikola Kurija, Filip Mijić, Jelena Todorović, Marko Šukalo, Tamara Marić, Bojan Adžić, Boris Marić i Zoran Vrhovac.

"Sve priče su istinite i odnose se na njihov život prije dolaska u dom, o porodici, ljubavi, njihovim krivičnim djelima, životu u domu, snovima i željama, planovima nakon izlaska iz doma. U predstavi su vaspitanici pokušali predstaviti svoj život, te razloge zbog kojih su dospjeli u dom", istakao je Bogdanović.

Nakon predstave posjetioci su, uz pomoć moderatora socijalnog radnika Bojana Trgića, mogli poslušati i aktivno učestvovati u razgovoru sa bivšim maloljetnim delinkventom o greškama koje je napravio u životu i posljedicama takvog ponašanja.   

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije