Gradovi

Predstavljen Fakultet bezbjednosnih nauka mladima iz Trebinja

Predstavljen Fakultet bezbjednosnih nauka mladima iz Trebinja
Foto: Vesna Duka | Predstavljen Fakultet bezbjednosnih nauka mladima iz Trebinja

TREBINJE - Predstavnici Fakulteta bezbjednosnih nauka iz Banjaluke održali su u prostorijama Gradske uprave Trebinje prezentaciju tri studijska programa drugog ciklusa ove visokoobrazovne ustanove.

"Riječ je o programima 'Upravljanje bezbjednosnim rizicima prirodnih katastrofa', 'Ekološka bezbjednost' i 'Bezbjednost i kriminalistika', za koje će konkurs biti raspisan u junu”, pojasnio je dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka u Banjaluci, profesor dr Predrag Ćeranić, napominjući da je 'Ekološka bezbjednost' studijski program koji se realizuje  zajedno sa Fakultetom Univerziteta Prosvjeta u Moksvi, što je prvi projekat ovakve vrste na našim prostorima.

Sandra Čihorić, stručni saradnik u nastavi sa stranim studentima, govorila je o pogodnostima koje nudi studijski program ''Ekološka bezbjednost“ koji ima međunarodni karakter i odvija se na srpskom i na ruskom jeziku.

O radu i nastavnim planovima i programima ove obrazovne ustanove, odnosno programu koji se odnosi na "Upravljanje bezbjednosnim rizicima prirodnih katastrofa",  govorio je profesor dr Saša Mićin, direktor Instituta bezbjednosti Fakulteta bezbjednosnih nauka.

Predstavnici Fakulteta bezbjednosnih nauka naglasili da ovaj fakultet sa Gradom Trebinjem ostvaruje odličnu saradnju i da je ova prezentacija praktično postala i tradicija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije