Gradovi

Pregrupisavanja u dobojskoj skupštini: Najpoželjniji dres Ujedinjene Srpske

Pregrupisavanja u dobojskoj skupštini: Najpoželjniji dres Ujedinjene Srpske
Foto: N.N. | Pregrupisavanja u dobojskoj skupštini: Najpoželjniji dres Ujedinjene Srpske

DOBOJ - Zbog sve izvjesnijih pregrupisavanja u skupštinskim klupama u Doboju, najviše bi mogla da profitira Ujedinjena Srpska, koja je postala najpoželjnija partija za "odbjegle" odbornike.

Naime, u ovdašnjoj javnosti se spekuliše da odbornik DNS-a Ratko Močić, koji je i potpredsjednik Skupštine grada, napušta ovu partiju i sa Rankicom Panić, bivšim DNS-ovim poslanikom, prelazi u Ujedinjenu Srpsku."Ja zasad nemam informaciju da je iz moje političke stranke neko otišao, ali neke dezinformacije kruže po gradu i mislim da treba sačekati da stvarno vidimo da li je to tako", kaže Slavko Gligorić, predsjednik dobojskog DNS-a, koji bi u slučaju Močićevog odlaska imao dva odbornika u Skupštini.

To bi ovu stranku spriječilo da formira klub, zbog čega se navodno NDP-ov odbornik Sretko Đurković ponudio da napusti matičnu partiju, da im se pridruži, ali u zamjenu za mjesto potpredsjednika Skupštine.

Đurković tvrdi da "neće lako napustiti stranku, sve dok ga ne istjeraju", ali ne krije da nije više u milosti vrha NDP-a jer, kako kaže, "Banjaluka guta sve pred sobom, a dobojski NDP neće da bez njih prođu poslaničke liste".

U redove Ujedinjene Srpske izvjesno prelazi Danijel Gajić, koji je napustio SNSD nakon što je njegova supruga saslušana u policiji zbog sumnje da je njegovim stranačkim kolegama, odbornicima Vojislavu Rađi i Srećku Rekanoviću, slala SMS poruke i navodno pokušala da im iznudi novac.

"Ja sam bio sa dr Stevandićem (Nenadom, predsjednik US), i najbliži sam svemu tome, to je gotova stvar, i nisam samo ja, ima još odbornika koji će preći u Ujedinjenu Srpsku, ali o tom potom", naveo je Gajić.

Gajićev odlazak iz stranke i Kluba, smatraju u SNSD-u, proizvod je "dobro orkestrirane igranke" vladajućih stranaka.

"Bilo im je u interesu da dođe do određenih promjena bilo u Klubu SNSD-a, bilo u SP-u, i mislim da su napravili dobar scenario, da se to sve izrežira, ali ja vjerujem u organe, kako MUP-a, tako i Tužilaštva, i vjerujem da će prava istina izaći na vidjelo", kaže Sanja Vulić, predsjednica SNSD-ovog kluba.

Nenad Stevandić,  lider Ujedinjene Srpske, potvrdio je Gajićev prelazak u ovu stranku, te obećao da će više informacija o novim članovima ove partije biti poznato uskoro.

"Sljedeće sedmice biće sjednica Glavnog odbora u Bijeljini i tada ćete imati informacije za sve ostalo", rekao je Stevandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije