Gradovi

"Prekršen Aneks 7 - ne lageruju samo migrante, već i otpad"

"Prekršen Aneks 7 - ne lageruju samo migrante, već i otpad"
Foto: N.N. | "Prekršen Aneks 7 - ne lageruju samo migrante, već i otpad"

DRVAR - Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji (BiH) Đorđe Radanović rekao je Srni da incident sa tekstilnim otpadom iz Italije, koji se dogodio u Drvaru i Bosanskom Grahovu, predstavlja kršenje Aneksa sedam Dejtonskog sporazuma, kao i krivično djelo prema članu 178 Krivičnog zakona FBiH, koji se odnosi na sprečavanje povratka.

"Potrebno je naći organizatora, nalogodavca, te lice koje je izvršilo prevoz, kao i to čiji je otpad koji je završio u Drvaru i Bosanskom Grahovu", rekao je Radanović.

Prema njegovim riječima, to je nečija želja da se da narod na ovom području osjeti strah.

Radanović je istakao da u povratničkim opštinama u FBiH, ne samo da se lageruju migranti, nego i otpad.

Sedam šlepera tekstilnog otpada iz Italije, identičnog onom koji je istovaren u Bosanskom Grahovu, istovaren je juče i u krugu nekadašnje fabrike "Grmeč" u Drvaru.

Opštinsko vijeće Drvara zatražilo je sinoć da nadležni inspekcijski organi u roku od 24 časa nalože odgovornim fizičkim i pravnim licima i drugim organima izmještanje tekstilnog otpada iz Italije istovarenog u nekadašnju fabriku "Grmeč", radi zaštite i bezbjednosti građana, rekla je nakon sjednice načelnik opštine Dušica Runić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije