Gradovi

Prihvaćeni programi ustanova i Agrarnog fonda

Prihvaćeni programi ustanova i Agrarnog fonda
Foto: N.N. | Prihvaćeni programi ustanova i Agrarnog fonda

TREBINJE - Odbornička većina na zasjedanju Skupštine grada Trebinja prihvatila je programe rada javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač Grad Trebinje i program rada gradskog Agrarnog fonda za ovu godinu, ocjenjujući da su i u prošloj godini ostvarili zapažene rezultate, te da su i za ovu godinu predviđeni značajni rezultati.

„Ono što je optimistično jeste da je velika većina javnih ustanova u funkciji i da su odradili sve ono što je bilo i za očekivati od njih, a prema izvještajima koje smo razmatrali, tako će se raditi i u narednoj godini“, kazao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Komentarišući prijedlog rada Agrarnog fonda za 2021. godinu, gradonačelnik je podsjetio da su se čule i pohvale od strane opozicionara koji su lično koristili te usluge.

„To znači da idemo u pravom smjeru, iako je bilo i zamjerki i uvijek će ih biti. Ipak, nadam se da će se i u narednom periodu tako raditi, da će građani koji žele da obrađuju svoju zemlju imati svu podršku Agrarnog fonda koji ponovo raspisuje javni poziv zajedno sa Gradom Trebinjem, a on se odnosi na besplatnu obradu zemlje i besplatne zasade za svoje obradive površine“, kazao je Ćurić.

Iako je vrijeme od 15 minuta, predviđeno za obraćanje svih direktora javnih ustanova, bilo prekratko da svi oni daju svoja obrazloženja o radu i predviđenim programima, direktor Javne ustanove „Ekologija i bezbjednost“ Stevan Bekan je dao možda i najpreciznije objašnjenje da su svi radili koliko su mogli i da je to cjelokupnoj javnosti vidljivo, jer je svima vidljiva pomoć kod elementarnih nepogoda, briga o djeci, o mladima, informisanost, parking službi.

Opozicija se nije složila sa ovakvim konstatcijama, navodeći da se u nekim javnim ustanovama ne vide tačni rezultati poslovanja, a odbornik Đorđe Vučinić sa liste Nebojše Vukanovića – Za pravdu i red iskoristio je govornicu da se obračunava i sa pojedinim novinarima i medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije